Vânzările și pre-vânzările rezidențiale ale One United Properties ajung la 123,3 milioane de euro în prima jumătate a anului 2024

București - 07 august 2024 -

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România raportează vânzări și pre-vânzări rezidențiale în valoare de 123,3 milioane de euro în prima jumătate a anului 2024. În semestrul 1 2024, Grupul a vândut și pre-vândut 452 de apartamente și unități comerciale, cu o suprafață totală de 43.809 mp, 624 de locuri de parcare și alte tipuri de unități.

„De la IPO-ul nostru de acum trei ani, One United Properties a livrat constant rezultate puternice, trimestru după trimestru. Prima jumătate a anului 2024 continuă această tendință, marcând o altă perioadă de creștere solidă pentru diviziile noastre de rezidențial și de birouri. Pentru a răspunde cererii tot mai mari pentru locuințele noastre de calitate superioară, am început pre-vânzările pentru a doua fază a dezvoltării emblematice One Lake District, unde echipa noastră de vânzări a vândut 165 de unități în numai o lună. Ceea ce iese în evidență în prima jumătate a anului 2024 este constanța la nivelul vânzărilor în toate sub-segmentele noastre țintă – premium, high-end și lux – cuprinzând atât dezvoltările finalizate, cât și pe cele aflate încă în construcție. Într-o piață în care oferta a scăzut de la an la an, abilitatea noastră de a satisface cererea extinsă a pieței cu produse de cea mai înaltă calitate este cea care ne-a diferențiat, permițându-ne să continuăm creșterea rapidă și să ne menținem poziția de lider”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

La sfârșitul lunii mai 2024, au demarat pre-vânzările pentru a doua fază a dezvoltării One Lake District, unde se construiesc 867 de unități. Astfel, până la 30 iunie 2024, 66% din unitățile disponibile aflate în dezvoltare și livrate au fost vândute. Sumele pe care compania urmează să le încaseze în baza contractelor încheiate cu clienții până la 30 iunie 2024 vor totaliza 331 de milioane de euro în numerar suplimentar până în 2026. În plus, 79 de milioane de euro au fost încasate numai în primul semestru din 2024.

Divizia comercială a One United Properties a continuat să se extindă, veniturile din chirii ajungând la 14 milioane de euro în prima jumătate a anului 2024, o creștere de 21% comparativ cu prima jumătate a anului 2023. Această activitate a continuat să fie una robustă, astfel încât în primul semestru al anului 2024 divizia de birouri a One United Properties a închiriat și pre-închiriat 8.100 mp de spații de birouri și retail în fazele 1 și 2 ale dezvoltării One Cotroceni Park. Până la 30 iunie 2024, 95% din portofoliul comercial existent al Grupului era deja închiriat. Mai mult, Compania a semnat multiple prelungiri de contracte de închiriere pentru o suprafață totală de 6.770 mp.

„La sfârșitul lunii iunie, One United Properties avea 4.041 de unități în construcție, cu o valoare totală brută de dezvoltare de 1,3 miliarde de euro. Impactul nostru asupra orașului București și asupra economiei locale este cu adevărat fără egal. Acest impact merge dincolo de crearea de locuri de muncă și contribuțiile fiscale și include și îmbunătățirea standardului de viață pentru mii de rezidenți și oferirea de spații de birouri de top pentru zeci de mii de profesioniști. Pe măsură ce ne extindem divizia comercială, în special cu lucrările aflate în plină desfășurare la One Gallery și One Athénée, precum și noile șantiere inaugurate la Mondrian Hotel și One Technology District, nu doar că ridicăm nivelul de trai în București, dar poziționăm orașul ca o destinație urbană importantă în Europa, plasându-l definitiv pe harta globală a turismului”, a adăugat Andrei Diaconescu, co-CEO al One United Properties.

La 30 iunie 2024, One United Properties avea în proprietate sau a încheiat pre-SPA pentru 285.100 mp de terenuri pentru dezvoltări ulterioare, cu un total de drepturi de construire supraterane brute de aproximativ 988.000 mp. Toate aceste parcele sunt în prezent în faza de planificare. Pe acestea, grupul estimează construirea a 7.000 de apartamente, spații comerciale aferente comunităților și 146.000 mp de clădiri comerciale pentru închiriere. Dintre clădirile comerciale pentru închiriere, 121.000 mp vor găzdui birouri, iar restul de 25.000 mp sunt situate în clădiri care vor fi restaurate.

One United Properties (BVB: ONE), the leading Romanian green developer of residential, mixed-use, and office real estate, reports residential sales and pre-sales of 123.3 million euros in the first half of 2024. In H1 2024, the Group sold and pre-sold 452 apartments and commercial units with a total surface of 43,809 sqm, 624 parking spaces, and other unit types.

"Since our IPO three years ago, One United Properties has consistently delivered strong results quarter after quarter. The first half of 2024 continues this trend, marking another period of solid growth for both our residential and office divisions. To meet the increasing demand for our high-quality homes, we began pre-sales for the second phase of our landmark development, One Lake District, where our sales team sold 165 units within just one month. What stands out in the first half of 2024 is the consistent sales across all our targeted sub-segments – premium, high-end, and luxury – spanning both completed developments and those still under construction. In a market where supply has been declining year-on-year, our ability to meet broad market demand with the highest-quality products has set us apart, enabling us to continue our rapid growth and maintain our leading position", said Victor Capitanu, co-CEO of One United Properties.

At the end of May 2024, pre-sales started at the second phase of One Lake District, where 867 units are being built. Consequently, as of June 30th, 2024, 66% of the available units under development and delivered were sold out. Amounts to be received under contracts concluded with customers as of June 30th, 2024, will total 331 million euros in additional cash by 2026. An additional 79 million euros were collected in H1 2024 alone.

The commercial division of One United Properties continued to expand, with the headline rent for the rental portfolio reaching 14 million euros in H1 2024, a 21% increase compared to H1 2023. The leasing activity continued to be robust, as in H1 2024, One United Properties office division leased and pre-leased 8,100 sqm of office and retail spaces at Phase 1 and 2 of One Cotroceni Park. As of June 30th, 95% of the Group’s standing commercial portfolio was already leased. Moreover, the Company signed multiple lease extensions for a total area of 6,770 sqm.

"As of the end of June, One United Properties had 4,041 units under construction, with a total gross development value of 1.3 billion euros. Our impact on the city of Bucharest and the broader economy is truly unparalleled. This impact extends beyond job creation and tax contributions - it also includes enhancing the standard of living for thousands of residents and providing top-quality office spaces for tens of thousands of professionals. As we expand our commercial division, particularly with the progressing construction at One Gallery and One Athenee, as well as the newly inaugurated construction sites at Mondrian Hotel and One Technology District, we are not only elevating the lifestyle in Bucharest but also positioning the city as a premier urban destination in Europe, firmly placing it on the global travel map", said Andrei Diaconescu, co-CEO of One United Properties.

As of June 30th, 2024, One United Properties had in ownership, or under pre-SPA, 285,100 sqm of land locations for further development, with total above-ground gross building rights (GBA) of approximately 988,000 sqm. All these land plots are currently in the planning phase. The Group estimates the construction of 7,000 apartments, services for communities, and 146,000 sqm of rental commercial buildings. Out of the commercial buildings, 121,000 sqm will host offices and the remaining 25,000 sqm are located within buildings that will undergo restoration.

ONE UNITED PROPERTIES (BVB: ONE) este principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București, România. One United Properties este o companie inovatoare dedicată accelerării adoptării practicilor de construcție pentru clădiri sigure, eficiente din punct de vedere energetic, durabile și sănătoase și a primit numeroase premii și recunoașteri pentru sustenabilitate și eficiență energetică. Compania este tranzacționată la Bursa de Valori București, iar acțiunile sale sunt incluse în mai mulți indici precum BET, STOXX, MCSI, FTSE, ROTX și CEEplus.

Cuvinte cheie:  ONE UNITED PROPERTIES Victor Căpitanu