One United Properties începe lucrările pentru hotelul Mondrian București, primul hotel lifestyle din portofoliul său

București - 02 august 2024 -

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, anunță începerea lucrărilor de amenajare pentru hotelul Mondrian din București, marcând astfel un pas important în dezvoltarea primului hotel lifestyle din România sub brandul internațional de renume Mondrian. Primul hotel din portofoliul companiei a primit autorizația de construire și este pregătit să redefinească ospitalitatea în inima Bucureștiului. Data estimată pentru finalizarea Mondrian București este 2026.

Mondrian București va include 103 camere și suite, cu design inspirat din basmul lui Petre Ispirescu, „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, pentru a crea o atmosferă unică ce îmbină armonios estetica modernă cu patrimoniul cultural local. Acest design inovator, semnat de Lemon Interior Design, își propune să ofere o experiență distinctivă și captivantă pentru toți oaspeții.

„Suntem încântați să avansăm cu acest proiect special din portofoliul nostru, iar obținerea autorizației de construire ne permite să începem faza de construcție. Estetica modernă și îndrăzneață a hotelului, împreună cu decorul exuberant vor celebra cultura locală bogată a Bucureștiului, transformând Mondrian București într-un reper vizual al orașului. Ne așteptăm ca acest hotel unic să îmbunătățească întreaga experiență a oaspeților și să angreneze comunitatea culturală locală, poziționând Bucureștiul drept o destinație turistică specială. Echipa noastră dedică eforturi semnificative fiecărui aspect al proiectului, examinând meticulos fiecare detaliu pentru a ne asigura că Mondrian București se evidențiază ca o destinație cu adevărat unică în Capitală”, a declarat Riad Abi Haidar, partener și CEO al Diviziei de Hoteluri la One United Properties.

Designul vibrant al hotelului va fi completat de oferta de facilități inovatoare. Fiecare cameră va fi echipată cu elemente high-tech, inclusiv iluminat ambiental, difuzoare Bluetooth și televizoare smart, asigurând o experiență impecabilă și plăcută pentru oaspeți. În plus, Mondrian București va oferi servicii personalizate și opțiuni de cazare adaptate nevoilor fiecăruia, pentru a spori satisfacția oaspeților, asigurându-se că fiecare vizitator are parte de o ședere unică și memorabilă. Spa-urile și facilitățile de fitness din incintă vor oferi servicii și experiențe axate pe wellness, permițând oaspeților să se revigoreze și să-și mențină sănătatea pe durata șederii lor.

Mondrian București va deveni o adevărată scenă socială vibrantă, cu baruri animate, lounge-uri moderne și evenimente curatoriate pentru a atrage atât oaspeții, cât și localnicii, încurajând sentimentul de comunitate. Conceptul culinar inovator, care îmbină arome locale cu bucătăria internațională, este menit să creeze experiențe gastronomice memorabile.

Ca toate dezvoltările One United Properties, Mondrian București este dedicat practicilor sustenabile. Hotelul va încorpora tehnologii inteligente și materiale ecologice, consolidând angajamentul One United Properties față de sustenabilitate și beneficii pentru comunitate. Acesta face parte din planurile companiei de regenerare urbană, revitalizând o zonă centrală din apropierea Ateneului Român, unde One United Properties a achiziționat anterior o construcție cu intenția de a o transforma într-un hotel. Mondrian București face parte din portofoliul de restaurare al dezvoltatorului, care include readucerea la viață a patru clădiri abandonate, care vor fi reintroduse în circuitul public sub denumirile de One Gallery, One Athénée, Mondrian București și One Downtown. Valoarea totală a acestui portofoliu a crescut la 260 de milioane de euro, marcând cea mai semnificativă investiție din sectorul privat din România dedicată restaurării reperelor istorice și industriale.

La începutul acestui an, One United Properties și Ennismore, compania de ospitalitate și lifestyle cu cea mai rapidă creștere din lume, au semnat un parteneriat pentru deschiderea primului hotel Mondrian din România.

ONE UNITED PROPERTIES (BVB: ONE) este principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din București, România. One United Properties este o companie inovatoare dedicată accelerării adoptării practicilor de construcție pentru clădiri sigure, eficiente din punct de vedere energetic, durabile și sănătoase și a primit numeroase premii și recunoașteri pentru sustenabilitate și eficiență energetică. Compania este tranzacționată la Bursa de Valori București, iar acțiunile sale sunt incluse în mai mulți indici precum BET, STOXX, MCSI, FTSE, ROTX și CEEplus.

Cuvinte cheie:  ONE UNITED PROPERTIES hotelul Mondrian Riad Abi Haidar