5 investiții necesare într-o agenție de marketing

01 august 2022, 02.04 - Social

București - 01 august 2022 -

Numărul agențiilor de marketing a crescut în ultimii ani, în special în perioada pandemică. Ca urmare, competiția în acest domeniu a devenit mult mai dinamică și doar cei mai inovativi se bucură de succesul pieței.

Pentru a reuși sunt necesare o serie de investiții în agenția ta de marketing. Probabil că deja te ocupi de diferite cheltuieli, precum chiria de birou, materiale de marketing, prototipuri sau licențe de software. Dar iată, de fapt, unde ar trebui să se ducă bugetul de investiții pentru creșterea afacerii și prevenirea dezastrului:

1.   Platforme de marketing și software-uri dedicate

Mulțimea de date și informații necesare marketingului pe care le colectează agenția ta - de la rapoarte web la date din sondaje - poate fi dificil de gestionat în mod manual. O platformă de marketing digital te poate ajuta în sensul organizării, eficientizând și automatizând analiza tuturor datelor pe care firma le colectează pentru clienții săi.

Cu statisticile pe care aceste platforme le pot genera, campaniile de marketing create de echipa ta vor fi implicit îmbunătățite. Analizarea și automatizarea anumitor procese de marketing te pot ajuta în personalizarea materialelor promoționale și îmbunătățirea direcționării anunțurilor.

Și știm ce înseamnă acest lucru pentru o agenție de marketing, nu-i așa? Creșterea ratei de conversie a clienților susceptibili să achiziționeze un produs/serviciu.

2.   Platforme pentru colaborarea la distanță

Trecând prin criza pandemică, știm că angajații nu-și mai doresc să vină întotdeauna la birou. Iar acest lucru este mai ales vizibil în industria creativă, unde sarcinile pot fi îndeplinite din confortul propriei locuințe.

Deși comunicarea prin metodele tradiționale, cum ar fi prin mesaje text și apeluri telefonice, sunt practici sigure, nu mai sunt eficiente. De asemenea, poate fi greu să coordonezi o echipă de marketing mare prin aceste metode. Această problemă este valabilă mai ales dacă o parte din echipă se află la birou și cealaltă nu.

Platformele destinate muncii la distanță pot fi o binefacere în acest sens. Software-urile de management permit membrilor echipei să-și organizeze sarcinile și mesajele într-o unitate digitală.

3.   Resurse de cloud computing

Cloud computing-ul oferă beneficii bazate pe tehnologie. Stocarea în cloud poate fi o metodă excelentă pentru ca echipa ta de marketing să acceseze și să distribuie fișiere oriunde s-ar afla. Deci, susține platformele de lucru la distanță.

Un alt avantaj major este scalabilitatea. Utilizarea cloud computing-ului, vei avea acces instantaneu la orice tip de resursă. Acest lucru te poate ajuta, de asemenea, să reduci costurile pe termen lung, investiția fiind rentabilă. Cu cloud computing, vei plăti doar pentru resursele pe care echipa ta de marketing le utilizează.

4.   Echipamente de birou specifice

Chiar dacă vrei să promovezi un loc de muncă 100% digital, nu poți ignora nevoia unor echipamente de birou. De exemplu, cum ar funcționa o agenție de marketing fără un model de imprimantă de producție cu toner? Vei avea nevoie de o astfel de imprimantă pentru colaborarea cu anumiți clienți, pentru sarcinile zilnice și pentru că unii angajați se simt în siguranță dacă au toate ideile transpuse pe hârtie.

5.   Servicii juridice și contabile

Serviciile juridice pot ajuta agenția de marketing să gestioneze mai bine contractele, licențele și alte procese. De multe ori, acestea te vor ajuta să administrezi costurile neprevăzute și să economisești bani pe termen lung.

Deși este destul de tentat să menții evidența conturilor afacerii, contabilii sunt de neprețuit chiar și pentru agențiile de marketing mici. Serviciile contabile te vor ajuta să identifici zonele în care poți reduce costurile de operare. Un contabil este extrem de valoros, mai ales în timpul sezonului fiscal și al inspecțiilor.

Cuvinte cheie:  marketing  birou

5 investiții necesare într-o agenție de marketing