Cum să te pregătești pentru un zbor lung cu avionul

06 iulie 2022, 01.30 - Social

București - 06 iulie 2022 -

Cel mai rapid și mai sigur mod de a călători pe distanțe lungi este pe cale aeriană, de aceea alegi avionul de câte ori vrei să ajungi în destinații îndepărtate. Ca să beneficiezi de un zbor agreabil, trebuie să ai grijă la câteva detalii, pe care ți le prezentăm în continuare.

Îmbracă-te în ținute comode și alege pantofi sport

Pentru că urmează să petreci ore bune în scaunul din avion, trebuie să te simți în largul tău, fără să te strângă pantalonii, gulerul de la cămașă sau pantofii noi pe care îi încalți prima dată. Optează pentru haine lejere, bluze care să fie decupate în zona gâtului și încălțăminte comodă, pe care să o porți fără probleme.

Aceste detalii sunt importante, mai ales în cazul curselor transatlantice. Când ai   bilete de avion Bucureşti-New York, trebuie să te pregătești pentru un zbor de peste douăsprezece ore, așa că selectează cel mai bun outfit, ca să te bucuri de o călătorie agreabilă. Alege combinația de tricou și jachetă, ca să fii pregătit și pentru situația în care ți se face frig, din cauza oboselii. Verifică pantofii sport pe care vrei să-i porți, ca să vezi dacă sunt îndeajuns de largi și dacă nu cumva îți provoacă răni sau bătături atunci când îi porți o perioadă mai îndelungată.

Alege cu grijă alimentele pe care le consumi înainte de zbor și în avion

Confortul în timpul zborului nu depinde doar de haine și pantofi. Organismul tău trebuie să fie relaxat, așa că nu consuma înainte de zbor alimente indigeste, băuturi energizante sau alcool. Evită mesele copioase și mâncărurile grele.

Verifică meniul servit de însoțitorii de zbor, ca să te asiguri că nu conține ingrediente la care ești alergic și renunță la un pahar de vin în plus, chiar dacă îți este oferit cu zâmbetul pe buze. Alege în schimb apă și ceai, suc de roșii sau fresh de portocale, pentru că hidratarea este importantă și ajută la starea de bine de care ai nevoie în timpul orelor petrecute în avion.

Pune în bagajul de mână o trusă cu lucruri de primă necesitate

Paza bună trece primejdia rea, așa că pregătește-ți o trusă cu lucruri de primă necesitate, pe care să le ai la îndemână în cazul unor evenimente mai puțin plăcute. Respectă cerințele companiei aeriene și pune în bagajul de mână doar flacoane mici de medicamente, însoțite de rețeta de la medic, dacă este cazul. Nu încărca geanta cu recipiente de dimensiuni mari, pentru că vor fi reținute în aeroport.

Să ai la tine gel dezinfectant, șervețele umede revigorante, suport gonflabil pentru susținerea capului, dispozitive medicale de care ai nevoie pentru diferite probleme de sănătate.

Ia cu tine cărți și reviste să le citești pe durata zborului

Confortul fizic trebuie completat de cel psihic și emoțional. Orele petrecute la înălțime, într-un spațiu închis pot fi stresante, așa că ai grijă să pui în bagajul de mână o carte sau două pentru lecturi agreabile. Revistele preferate, rebusuri, integrame, sudoku pot fi de asemenea modalități plăcute de a petrece timpul în avion.

De obicei există și posibilitatea de a viziona filme la bordul avionului sau de a asculta muzică în căști. Așa că ai diverse opțiuni pentru distracție și relaxare la mii de metri altitudine.

Ia în considerare sfaturile prezentate, ca să te bucuri de un zbor liniștit și plăcut, fără incidente, iar la destinație să fii fresh, pregătit pentru vacanță și distracție.

Cuvinte cheie:  avion  zbor

Cum să te pregătești pentru un zbor lung cu avionul