COMUNICAT de PRESA

31 iulie 2012, 03.34 - Afaceri   Social   Evenimente

Bucureşti - 31 iulie 2012 -

Asociația pentru Dezvoltare și Promovare Socio-Economică, CATALACTICA, filiala Teleorman a implementat, în perioada 01 august 2009- 31 iulie 2012, proiectul  Proactiv - de la marginal la incluziv”, ce este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi care s-a desfășurat în parteneriat cu Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii - partener național și Aitoliki Development S.A. Local Organization Authority - AITOLIA S.A. (Grecia)- partener transnaţional.

Obiectivul general al proiectului l-a constituit promovarea activă a incluziunii sociale pe piaţa muncii prin activarea economiei sociale, a femeilor şi grupurilor etnice prin dezvoltarea de parteneriate şi diseminarea de practici pozitive în regiunile de dezvoltare Sud Muntenia şi Sud Vest Oltenia.

In cadrul proiectului au fost atinse rezultatele previzionate, dintre care se pot enumera: realizarea unui studiu privind stadiul economiei sociale în regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia şi Sud-Muntenia, elaborarea şi redactarea unui set de 5 manuale de intervenţie în domeniul economiei sociale, participarea unui numar de 346 reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale la cursurile de formare în domeniul economiei sociale, înfiinţarea Centrului de Promovare a Economiei Sociale în Municipiul Alexandria, participarea unui număr de 44 reprezentanţi ai structurilor de economie socială la trei vizite de studiu desfaşurate în Grecia, organizarea şi deşfasurarea unei campanii de informare şi creştere a conştietizării privind economia socială (364 de organizaţii neguvernamentale informate, o publicaţie tematică trimestrială, campanie radio derulată în perioada mai-iunie 2011).

Pe data de 31 iulie 2012, a avut loc, începând cu ora 10:00, în municipiul Alexandria, județul Teleorman (Sala de Conferinte din Complexul „Pădurea Vedea”), conferința finală a proiectului, în cadrul căreia s-au prezentat rezultatele atinse pe parcursul celor 3 ani de implementare a activităților planificate. La conferință au participat membrii Asociației Catalactica și reprezentanții grupurilor țintă din proiect, reprezentanții partenerilor în proiect, reprezentanții autorităților locale si ai organizațiilor neguvernamentale, precum și mass-media.

Cuvinte cheie:  Asociaţie  CATALACTICA  implementare  proiect

COMUNICAT de PRESA