MDPI Îmbunătățește Recenzia Inter pares cu AI și Tehnologie Inovatoare

Bucuresti - 23 septembrie 2024 -

În timpul Peer Review Week 2024, MDPI își consolidează leadership-ul în integritatea cercetării cu instrumente inovatoare bazate pe AI și expertiză globală.

BASEL, Elveția--(BUSINESS WIRE)--MDPI, , o editură de acces deschis (OA) de top, are plăcerea de a anunța participarea sa la Peer Review Week 2024, care va avea loc în perioada 23-27 septembrie. Tema din acest an, „Inovație și Tehnologie în Recenzia Inter pares”, explorează peisajul editorial în evoluție și modul în care procesele de recenzie inter pares modelează comunicarea științifică.

Pe parcursul acestui eveniment, MDPI își consolidează leadership-ul în integritatea cercetării cu instrumente inovatoare bazate pe AI și expertiză globală.

În aceeași perioadă, MDPI va găzdui webinarii online din Europa și Asia-Pacific, va organiza evenimente în China și va publica noi articole pe blog, implicând autori, recenzori, editori și comunitatea științifică globală în viitorul integrității cercetării.

Webinar: Discuție la Masa Rotundă despre Inovație și Tehnologie în Recenzia Inter pares

Alăturați-vă nouă în timp ce participanții noștri își împărtășesc experiențele și perspectivele asupra viitorului publicării și rolului esențial al recenziei inter pares—24 septembrie 2024, 03:00 pm (CEST).

Instrumente MDPI: Inovând Recenzia Inter pares

La MDPI, urmărim activ tehnologii inovatoare pentru a ne asigura că manuscrisele de înaltă calitate sunt publicate în jurnalele noastre. Ethicality, aflat în prezent în testare, va fortifica procesul nostru de submitere prin identificarea publicațiilor generate de Inteligența Artificială, auto-citarea și referințele nerelevante, printre altele.

Vizitați-ne, 24-26 septembrie, pentru a afla despre două instrumente bazate pe AI pe care MDPI le-a dezvoltat pentru a avansa integritatea cercetării și recenzia inter pares, , Eureka - Reviewer Recommender and Online Proofreader, precum și sistemul nostru intern de submitere online, SuSy.

Demonstrarea Angajamentului MDPI față de Integritatea Cercetării

Ca membru al Comitetului pentru Etica Publicațiilor (COPE), angajamentul MDPI față de integritatea cercetării rămâne ferm. Utilizarea tehnologiilor inovatoare pentru a simplifica procesul de recenzie inter pares permite MDPI să ofere timpi de răspuns competitivi, menținând în același timp standardele de calitate și etică.

Stefan Tochev, CEO-ul MDPI: „Am făcut progrese semnificative în avansarea transparenței și rigurozității în recenzia inter pares, poziționând MDPI ca un contribuitor cheie la procesele de recenzie deschisă. Dacă întreaga industrie editorială ar adopta niveluri similare de transparență, am putea accelera progresul în consolidarea standardelor globale de recenzie inter pares, promovând o mai mare încredere și responsabilitate în comunicarea științifică.”

Despre MDPI

Un pionier în publicarea OA academică, MDPI a sprijinit comunitățile academice din 1996. Suntem lideri în tranziția către știința deschisă, făcând cercetarea accesibilă gratuit pentru toată lumea, cu peste 3,5 milioane de cercetători care ne încredințează descoperirile lor științifice. Procesul nostru editorial este susținut de o rețea de recenzori dedicați, peste 6.000 de editori profesioniști și peste 440 de jurnale cu acces complet deschis.

Contacte

Lauren Calvert, Ofițer de Presă MDPI