KMG International publică primul raport de sustenabilitate și anunță rezultate semnificative

18 august 2015, 11.29 - Afaceri   Petrol

Bucuresti - 18 august 2015 - KMG International publică în mod voluntar primul raport de sustenabilitate conform standardelor internaționale (Global Reporting Initiative G4) și anunță performanțele înregistrate în ariile strategice de dezvoltare a Grupului la nivel economic, social, managementul mediului înconjurător și piața, din intervalul 2013 - 2014.

"Raportul ilustrează implicarea constantă a KMG International, în calitatea sa de jucător important în economia românească, față de comunitățile locale, clienți, angajati și parteneri, dar și angajamentele viitoare în relația cu aceștia. Abordarea Grupului față de sustenabilitate este de a gestiona într-o manieră integrată riscurile și oportunitățile legate de operațiunile de rafinare, trading, retail și servicii industriale, în conformitate cu legislatia națională și internațională, pentru a atinge un nivel ridicat de profitabilitate pentru stakeholderi", a declarat Zhanat Tussupbekov, Group CEO.

Raportul prezintă rolul și impactul companiei în economia românească, dar și în alte țări cu operațiuni semnificative (Franța, Georgia), și detaliază rezultatele din domenii precum guvernanță corporativă, resurse umane (educație și devoltare, securitate în muncă, diversitatate, drepturile omului), managementul mediului (reducerea emisiilor, consumul de apă, activitățile de conservare a biodiversității), investițiile și relația cu comunitățile locale, performanța în piață.

Pe plan economic, KMG International alături de unicul său acționar, KazMunayGas, a investit în România în ultimii 7 ani peste 1,56 miliarde USD (din care 600 de milioane USD au fost alocați pentru managementul mediului), a procesat peste 33 de milioane tone de materie primă (din care peste 9,4 milioane tone în intervalul de raportare 2013-2014), și a avut contribuții către bugetul de stat în ultimii doi ani de peste 3,2 miliarde USD. Peste 4,200 de parteneri comerciali depind anual în mod direct de KMG International, iar impactul social direct vizează 30,000 de persoane.

La nivel de management al mediului – în urma investițiilor în modernizarea Rafinăriei Petromidia, KMG International a devenit în 2013 primul producător local de combustibili care s-a aliniat la standardul de emisii Euro 5, iar rafinăria și-a îmbunătățit indexul de intensitate energetică. De asemenea, una dintre performanțele majore înregistrate de Grup o reprezintă alinierea la normele de mediu naționale și europene cu privire la emisiile de oxizi de sulf, oxizi de azot și pulberi (emisiile de SO2 fiind reduse in 2013 cu 90,63%). În ceea ce privește managemntul deșeurilor, în 2014, rata de valorificare a fost îmbunătățită până la 97,7%. În 2013 și 2014 Grupul și-a menținut certificarea pe Sistem Integrat de Management - Germanischer Lloyd, a respectat în totalitate reglementarile REACH privind controlul subsțantelor chimice și a primit certificarea completă RAR pentru carburanți și aditivi.

Alte câteva exemple dintre realizările KMG International în intervalul 2013-2014:
• 0 accidente soldate cu pierderi de vieți omenești;
• 76% din angajați sunt cetățeni români ;
• creștere a forței de muncă cu 1,67% în 2014 față de 2013 ;
• 100% din angajați au fost incluși în programele de performanță și de dezvoltare a carierei ;
• 1,5 milioane USD sunt investiți anual în programe de CSR în comunitățile din România.
• 101 proiecte de sănătate și protecția mediului au fost implementate în intervalul 2009-2014 (1 în Republica Moldova, restul în România), însumând 300.000 beneficiari direcți;
• elaborarea codului de conduită în afaceri pentru furnizori conform principiilor UNGC și a politicii anti-corupție (din 2015 KMG International este și membru fondator al rețelei locale a United Nations Global Compact).

Raportul a primit și integrat opinia independentă a Asociației pentru Relații Comunitare.

KMG International utilizează sistemul de raportare de sustenabilitate GRI (Inițiativa Globală de Raportare), un sistem de referință recunoscut ca model de bună practică la nivel global. Prin acest demers, Grupul respectă în mod proactiv și cerințele directivei Comisiei Europene pentru responsabilitatea corporativă, al cărei scop este creșterea nivelului de transparență în mediul de business. Astfel, conform propunerii legislative din Septembrie 2014 nr. 95/EU ce a urmat directivei 2013/34/EU, raportarea impactului non-financiar devine din 2016 o cerință obligatorie pentru toate companiile din spațiul Uniunii Europene care au peste 500 de angajați.

Pentru a citi integral raportul de sustenabilitate KMG International pentru perioada 2013-2014, accesați: http://www.rompetrol.com/kmg-international/annual-reports.

Despre KMG International
KMG International prin cele 52 de companii membre, desfășoară operațiuni majore în rafinare, petrochimie, retail, trading, upstream și servicii industriale în 15 țări (12 piețe principale), fiind un important jucător în regiunea Mării Negre.
În România, Grupul operează rafinăria Petromidia Năvodari (indice complexitate Nelson – 10.5), cu o capacitate de procesare de peste 5 milioane de tone/an, Vega Ploiești – cea mai veche unitate de profil în funcțiune (1905) și singurul producător intern de bitum rutier și bitum modificat cu polimeri, divizia de petrochimie – cu o capacitate de producție de 220.000 de tone de polimeri/an și singura entitate de profil din România în funcțiune, dar și o rețea de distribuție a carburanților formată din peste 740 de puncte de alimentare, 230 de stații distribuție GPL auto, 9.000 de puncte de distribuție butelii și 3 stații de îmbuteliere GPL la Constanța, Arad și Bacău și 7 depozite.

Departmentul de Comunicare și Relații Publice
KMG International