Mediafax Talks about Romanian Agriculture pune în discuţie soluţiile de redresare a agriculturii

21 septembrie 2009, 06.01 - Media / Publicitate   Agricultură

Bucureşti - 21 septembrie 2009 - Strategiile de transformare a agriculturii României într-unul din motoarele de creştere a economiei vor fi dezbătute, marţi, 22 septembrie, de reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi ai producătorilor agricoli la conferinţa Mediafax Talks about Romanian Agriculture.

Evenimentul organizat de Mediafax, cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România, va avea loc de la ora 10.00, la Hotel Howard Johnson (Sala Iridium).

Conferinţa îi are ca speakeri pe Liviu Harbuz – secretar de stat în Ministerul Agriculturii, Dacian Cioloş – fost ministru al Agriculturii, Daniel Constantin - directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, Valeriu Tabără - preşedintele Comisiei pentru agricultură din Camera Deputaţilor, Costică Măcelaru – preşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli din Brăila, Ştefan Poenaru – preşedintele Asociaţiei Fermierilor din România, Sorin Minea – preşedintele Romalimenta şi Ludmila Gorea - Key Account Manager la Certasig.

Mediafax Talks about Romanian Agriculture va aduce în dezbatere principalele probleme cu care se confruntă agricultorii, programele co-finanţate de Uniunea Europeană şi de statul român pentru dezvoltarea rurală, precum şi rolul asigurărilor în agricultură.

Participanţii vor analiza potenţialul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, prin care se pot contracta anul acesta proiecte în valoare de circa trei miliarde de euro, de a rezolva problema fragmentării agriculturii.

De asemenea, cei prezenţi vor evalua preţul real al grâului în acest an, în condiţiile unei recolte de aproximativ 5,2 milioane de tone pe ţară, mai redusă cu circa 20% faţă de 2008, şi vor analiza modalităţile prin care România se poate transforma dintr-o ţară importatoare în una de exportatoare de produse agroalimentare.

Soluţiile statului la problema irigaţiilor, strategiile de creştere a productivităţii în agricultură, concurenţa făcută produselor româneşti de cele importate, promovarea programelor de finanţare agricolă, potenţialul României în agricultura ecologică şi rolul asigurărilor de instrument de dezvoltare a agriculturii sunt celelalte teme de dezbatere ale conferinţei.

Mediafax Talks about Romanian Agriculture va reuni reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, producători şi procesatori, reprezentanţi ai băncilor, societăţilor de leasing şi de asigurări, consultanţi şi importatori de maşini şi utilaje agricole.

Conferinţa are ca partener compania DuPont, iar ca sponsor – CertAsig. Evenimentul este organizat cu sprijinul Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România, al Federaţiei Patronale Române din Industria Alimentară – Romalimenta, al Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare din România – UNSAR şi al fonduri-structurale.ro.

Despre Mediafax Talks

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.

Despre Mediafax

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania Mediafax face parte din cel mai mare trust media din România, MediaPro, şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, înregistrări audio cu declararaţii şi interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, anuare de specialitate, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro. În 2008, Mediafax a devenit prima agenţie de presă din România ce şi-a exportat modelul de business, odată cu lansarea companiei Mediafax din Cehia.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să o contactaţi pe Ioana Chira, PR Manager Mediafax – ioana.chira@mediafax.ro, 031/82.56.129.

Cuvinte cheie:  Mediafax  Conferinţă  Agricultură