Lansare proiect „Cultura romă: conservarea și revitalizarea meșteșugurilor, parte a patrimoniului imaterial”

17 iunie 2015, 10.51 - Afaceri   ONG   Social

Bucuresti - 17 iunie 2015 - Asociația Tineri pentru Dezvoltare Durabilă în Europa anunță joi, 18 iunie 2015, ora 18:00, la Centrul de Conferințe al Institutului Național de Statistică, Sala Amfiteatru, lansarea proiectului „Cultura romă: conservarea și revitalizarea meșteșugurilor, parte a patrimoniului imaterial”.

Proiectul, finanțat prin granturi SEE, va fi implementat în parteneriat cu asociația non-guvernamentală norvegiană Romers Rettigheter pe o perioadă de 6 luni. Acesta urmărește să revitalizeze patrimoniul imaterial al etniei rome, prin promovarea a 13 meșteșuguri rome tradiționale, aflate astăzi pe cale de dispariție.
Cele două asociații partenere își propun derularea următoarelor activități:
- Organizarea a două expoziții dedicate minorităţii etnice şi culturale rome în Bucureşti, respectiv Sibiu, în cadrul cărora 40 de meșteșugari vor face demonstrații de măiestrie artizanală în fața publicului prezent.
- Organizarea a cinci ateliere meșteșugărești în școlile din București. Meșteșugurile rome tradiționale vor fi aduse, astfel, mai aproape de elevi, aceștia având posibilitatea de a înțelege îndeaproape principalele meserii rome tradiționale.
- Realizarea unui studiu care va data 5 meșteșuguri rome și va prezenta cultura romă atât nivel național, cât și internațional, prin diseminarea rezultatelor obținute în urma studiului în Norvegia.
Informații suplimentare legate de activităţile desfășurate în cadrul proiectului vor fi postate pe pagina web a proiectului, www.romaculture.ro.

Despre Asociația Tineri pentru Dezvoltare Durabilă în Europa
Asociația Tineri pentru Dezvoltare Durabilă în Europa este o asociație non-guvernamentală înființată în 2013 ce își propune să construiască un mediu de viață sustenabil pentru comunităţi, vizând toate aspectele dezvoltării durabile, de la educație, formare profesională și cultură, până la turism și protecția mediului.

Date de contact:
Corina Zamfirache
Expert responsabil de comunicare
E-mail: corina.zamfirache@atdde.ro

Cuvinte cheie:  lansare  proiect  mestesuguri