EY România a nominalizat finalistul care va participa la competiţia Young Tax Professional Of The Year

Bucureşti - 03 iunie 2015 -

Roxana Mocanu va reprezenta România la competiţia internaţională de fiscalitate Young Tax Professional Of The Year

EY România anunţă alegerea finalistului care va reprezenta România la cea de-a cincea ediţie a competiţiei internaţionale de fiscalitate, Young Tax professional of the year. Roxana Mocanu, absolventă a Academiei de Studii Economice din Bucureşti, a fost desemnată câştigătoarea competiţiei din acest an, urmând să reprezinte România în faza internaţională organizată în luna noiembrie la Amsterdam, Olanda.

Această competiţie este organizată în fiecare an de EY şi le oferă studenţilor selectaţi din peste 20 de ţări din întreaga lume posibilitatea de a-şi demonstra abilităţile tehnice şi profesionale în domeniul fiscalităţii.

În România, 35 de studenţi au fost selectaţi din cei peste 200 de înscrişi pentru a participa la EY Tax Academy. Ajunsă la a şaptea ediţie, EY Tax Academy este competiţia locală prin care sunt recrutaţi juniorii ce se alătură departamentului de Asistenţă fiscală al EY România în fiecare an. Pe parcursul a două zile, participanţilor li se oferă un program de cursuri, studii de caz şi teste în urma cărora se face selecţia. În urma acestei ediţii, 10 finalişti au primit poziţii de junior în cadrul EY România, Roxana Mocanu fiind selectată câştigătoare a competiţiei din acest an.

„Tax Academy a fost o experiență minunată din care am învățat că trebuie sa ai încredere în forțele proprii, şi că numai prin ambiție şi muncă te poți face remarcat. Le recomand cu drag această experiență tuturor celor ce doresc să îşi testeze abilităţile luând parte la o competiție în adevăratul sens al cuvântului. Având în vedere complexitatea activităţilor şi competenţele testate în cadrul Tax Academy, pot spune că a contat pregătirea de durată, care a vizat atât partea tehnică, dar şi anumite abilități personale dobândite în timp. În ceea ce privește participarea la finala din Amsterdam, mi-am propus să obțin rezultate cât mai bune, dat fiind șansa oferită de a reprezenta EY România la un astfel de nivel”, declară Roxana Mocanu, câştigătoarea EY Tax Academy 2015.

Juriul acestei ediţii a fost format din parteneri şi executivi  din cadrul departamentului de Asistenţă fiscală al EY România: Alex Milcev, Partener şi Director al departamentului de Asistenţă fiscală, Jean-Marc Cambien - Partener, Miruna Enache - Partener, Adrian Rus – Partener, Gabriel Sincu - Director Executiv, Radu Tudoran - Director Executiv şi Claudia Sofianu – Coordonatorul practicii de Impozit pe venit şi contribuţii sociale.

În cadrul finalei competiţiei internaţionale de la Amsterdam, studenţii vor rezolva studii de caz şi vor fi intervievaţi de către specialişti din juriu, care vor evalua abilităţile lor analitice, creative, dar şi practice. Juriul va selecta în final trei câştigători, care vor primi distincţia Young Tax professional of the year, în cadrul unei ceremonii speciale.

Pentru mai multe informaţii despre Young Tax professional of the year, vizitaţi site-ul competiţiei:

www.ey.com/ytpy

Despre Ernst & Young

Ernst & Young este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 152.000 de angajaţi în 700 de birouri din 140 de ţări şi venituri de aproximativ 22,9 miliarde dolari în anul 2011. Reţeaua noastră este cea mai integrată la nivel global, iar resursele din cadrul acesteia ne ajută să le acordăm clienţilor servicii prin care să beneficieze de oportunităţile din întreaga lume. În România, Ernst & Young este unul dintre liderii de pe piaţa serviciilor profesionale încă de la înfiinţare, în anul 1992. Cei peste 450 angajaţi din România şi Republica Moldova furnizează servicii integrate de audit, asistenţă fiscală, asistenţă în tranzacţii şi servicii de asistenţă în afaceri către companii multinaţionale şi locale. Avem birouri în Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Chişinău.

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina noastră de internet:

Cuvinte cheie:  EY România  finalist  competiţie  fiscalitate