KDF ENERGY – începând cu acest an devine companie regională

16 septembrie 2009, 10.01 - Industrie   Mediu

Bucureşti - 16 septembrie 2009 - Dupa 7 ani de activitate pe piaţa trading-ului cu certificate de gaze cu efect de seră,
KDF Energy anunţă deschiderea reprezentanţei regionale de la Atena, întărindu-şi astfel resursele necesare pentru o implicare activă în activităţi de protecţie a mediului.

KDF Energy este cel mai important operator local în domeniul tranzacţionării emisiilor de gaze cu efect de seră şi gestionării portofoliilor CO2. Companie cu capital românesc, KDF Energy şi-a extins anul acesta prezenţa la nivel regional, prin deschiderea unei reprezentanţe la Atena.

“KDF Energy colaborează în Grecia cu diverse companii, lideri pe domeniile în care activează, şi le susţine în optimizarea emisiilor de carbon şi gestionarea costurilor şi a beneficiilor care derivă din acestea. Suntem mândri să le putem oferi clienţilor noştri din Atena servicii inovative, contribuind astfel la lupta împotriva încălzirii globale şi a deteriorării stratului de ozon, într-un efort comun de conştientizare a populaţiei,” a declarat dl. Ilias Karanasis, Director Executiv
KDF Energy, Grecia.

Ca o consecinţă a Protocolului de la Kyoto şi a altor politici menite să reducă emisiile de gaze cu efect de seră, a apărut un nou produs cu valoare proprie: unităţile de reducere a emisiilor (certificatele CO2). Gestionate în mod profesionist, certificatele pot creşte veniturile financiare pentru proiectele de mediu. Oferind servicii ample şi competitive în ceea ce priveşte tranzacţionarea cu certificate CO2 şi gestionarea portofoliilor CO2, KDF Energy este prima companie profesionistă din România care activează în domeniul certificatelor de emisii.

După 7 ani de activitate, KDF Energy a ajuns la o cifră de afaceri de 77 mil. Euro în primul semestru din 2009 şi în urma tranzacţiilor din ultimele două luni, se estimează o cifră de afaceri pentru 2009 de peste 200 mil. Euro. Aceste cifre sunt doar estimative, ele urmând să fie confirmate la începutul anului 2010, după ce Ernst&Young va finaliza auditul realizat pentru compania KDF Energy.

Luna aceasta, KDF Energy celebrează Ziua Internaţională a Stratului de Ozon, 16 septembrie, şi îşi anunţă intenţia de a continua implicarea activă în eforturile derulate pe plan mondial în vederea reducerii şi optimizării emisiilor de gaze nocive generate de dezvoltarea activitatilor industriale. De asemenea, compania va demara în ultimul trimestru din 2009 şi începutul anului 2010 o campanie de CSR pentru protecţia mediului.

Pentru mai multe informaţii:
Bogdan Teodorescu
Director Executiv