KMG International a deschis 3 noi stații în Moldova

23 februarie 2015, 11.21 - Afaceri   Petrol

Bucuresti - 23 februarie 2015 - Rompetrol Moldova, parte a KMG International, a deschis recent 3 stații de distribuție în orasele Chișinău și Vulcanesti. La sfârșitul lunii februarie, compania planifică punerea în funcțiune a încă unei stații, ajungând astfel să opereze o rețea de 69 de puncte de alimentare.

Două dintre benzinării sunt situate în Chişinău, pe strada str. Tudor Vladimirescu nr. 4 și strada Socoleni nr 2/6, iar cea de a treia este în orașul Vulcănești, pe strada Lenin nr 78. Stațiile comercializează carburanți de calitate produși la rafinăria Petromidia (Efix, EfixS, benzina Premium 95, motorina Euro 5), cât și diverse produse și servicii în cadrul magazinelor construite în cadrul stațiilor. De asemenea, Rompetrol Moldova comercializează GPL în peste jumătate din staţiile operate, acest produs fiind importat din Kazakhstan.

În urma punerii în funcțiune a celor 3 stații, au fost create 27 noi locuri de muncă.

Rompetrol Moldova are cea mai mare acoperire în municipiul Chișinău, cu jumătate din numărul total de stații amplasate în capitală, fiind lider la acest capitol față de ceilalți operatori importanți de pe piața produselor petroliere din Republica Moldova.

În 2014, Rompetrol Moldova a deschis 6 stații noi și 4 magazine în cadrul stațiilor existente. Extinderea rețelei în 2014 și îmbunătățirea performanței prin majorarea vânzărilor medii per stații au dus la creșterea vânzărilor în stațiile Rompetrol Moldova cu aproximativ 39% față de anul precedent și majorarea cotei de piață cu aproximativ 35%.
Pe lângă staţiile de distribuție, dintre care 4 vând exclusiv GPL, compania deţine și un depozit petrolier în Chişinău, un depozit GPL în satul Târnova, Donduşeni şi 20 magazine în cadrul staţiilor.
Pe parcursul anului 2014, Rompetrol Moldova a achitat drepturi de import și TVA din vânzări de peste 31 milioane USD și a efectuat plați la fondul social și medical de cca 926,000 USD.

Potrivit datelor Serviciului Vamal, în 2014, Rompetrol Moldova a ocupat locul 3 în clasamentul general al celor mai mari importatori din Republica Moldova.

Până la finele anul 2015, Rompetrol Moldova are ca obiectiv continuarea extinderii rețelei de benzinarii și a modernizării stațiilor existente, inclusiv deschiderea a 8 noi magazine în incinta stațiilor de alimentare, ceea ce va permite consolidarea poziției sale de lider pe piața Republicii Moldova.

Rompetrol Moldova este prezentă pe piața locală din 2002, având peste 600 de angajați. De asemenea, este prima companie petrolieră din Republica Moldova ce operează în acord cu standardele internaţionale ISO, obținând în 2012 certificarea pentru managementului calităţii, mediului şi a sănătăţii în muncă.
Departamentul de Comunicare Externă şi Relaţii Publice

KMG International