Doctori români instruiți de către Acibadem

08 ianuarie 2015, 01.17 - Afaceri   Sănătate   Social

Bucuresti - 08 ianuarie 2015 - La finele anului 2014 grupul Acibadem a semnat un contract de colaborare cu Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Apostol Andrei” (SCJU) Constanța, prin care un grup de asistente medicale au mers pentru specializare în cadrul spitalelor Acibadem din Turcia.

“Echipa medicală a fost selectată din zone considerate de foc- anestezie, terapie intensivă, blocuri operatorii. Vrem ca în decursul unui an să trimitem la specializare aproximativ 25-35 de asistente medicale”, a declarat managerul SCJU, dr.Dănuț Căpățînă.

“Obiectivele noastre, prin prezența pe piața din România, nu se rezumă doar la creșterea turismului medical către Turcia. Dorim să stabilim colaborări importante și relevante între instituții medicale românești, prin oferirea de training-uri și specializări, atât personalului medical, cât și studenților la medicină. Instruirea are loc în primul rând în cadrul Universității de Medicină Acibadem si în cele 17 spitale multidisciplinare din portofoliul nostru”, a declarat Tatiana Bulubica, reprezentant Acibadem Hospitals Group în România.

Până in prezent mai mulți doctori din România au participat la sesiuni științifice si Congrese Medicale Internaționale organizate de către Acibadem în Turcia și în România. De asemenea, în 2014 un grup de studenți la medicină din Romania au beneficiat, prin programul Erasmus, de burse de studiu la Universitatea de Medicină Acibadem din Istanbul.

“Pe lângă programele stiințifice, ne dorim să dezvoltăm și programe pentru schimbul de experiență, prin participarea la intervenții medicale, prin transferul de experiență mai ales în cazul intervențiilor complexe care incă nu se fac sau sunt doar la început in România. Am avut deja o primă astfel de colaborare cu SCJU Constanța. Două paciente au fost supuse intervențiilor de mastectomie, echipa de specialiști constănțeni fiind supravegheată de reputatul profesor din cadrul Acibadem, Prof.dr. Halil Ibrahim Canter.“, a mai declarat reprezentantul Acibadem în România.

“Pentru 2015 ne dorim să extindem colaborarea cu Universitatea de Medicină Acibadem, ce este un proiect vizionar, de talie mondială, ce impresionează prin programele ultramoderne si dotările de ultimă oră puse la dispoziția studenților și tuturor profesioniștilor în medicină” susține Tatiana Bulubica. Noul campus universitar a fost inaugurat în 2014 și este în totalitate dedicat inovației și instruirii noilor generații de medici, nu numai din Turcia, dar și pe plan internațional. În cadrul Universității există centre unice de simulare pentru toate aspectele clinice întalnite în practica medicală și centre de training pentru intervențiile robotice. De asemenea, studenții au posibilitatea să facă programele de specializare în cadrul spitalelor Acibadem, toate având acreditările JCI*.

Despre Acibadem Hospitals Group

Acibadem este cel mai mare și cel mai apreciat furnizor privat de servicii de sănătate din Turcia încă din 1991. Din grupul Acibadem fac parte în prezent 17 spitale generale și 13 clinici ambulatorii; Universitatea Acibadem din Istanbul; Compania de Asigurări Sigorta, Compania de Project Management ce construiește spitale în întreaga lume și compania A-Plus.
Acibadem este un centru de referință pentru multiple tratamente complexe ce implică tehnologii ultramoderne și experiență vastă. Grupul furnizeaza servicii complete de diagnostic si tratament, având o echipă de profesioniști de top în domeniul medical, tehnologii de ultimă generație, infrastructură modernă și servicii medicale acreditate de JCI (Joint Comission International) . Centrele Acibadem sunt: 5 de oncologie (chirurgie, radioterapie, chimioterapie), 10 de cardiologie (pediatrie și adulți), 9 de infertilitate (FIV), 5 de transplant (ficat, rinichi, măduvă osoasă), 3 pentru coloana vertebrală și articulații, 1 de medicină sportivă (acreditat FIFA ca Centru de Excelență), 6 de medicină nucleară și 3 de chirurgie robotică. Toate aceste centre sunt recunoscute la nivel național și internațional pentru calitatea serviciilor, tehnologia modernă si medici de renume.

Fiind prima instituție de sănătate cotată public la Bursa de Valori de la Istanbul, Acibadem investește atât în Turcia, cât și in industria medicală. Grupul își continuă eforturile de a oferi servicii de top, accesibile, complete și de încredere pacienților săi.
Acibadem a deschis un punct local de informare in București destinat tuturor pacientilor care doresc să acceseze serviciile grupului de sănătate. Biroul local poate fi contactat la adresa info.ro@acibadem.com.tr.

Contact de presă:
Tatiana Bulubica,