Parteneriat pentru sanatate

23 iulie 2009, 12.49 - Sănătate

Bucuresti - 23 iulie 2009 - Asociatia Environ lanseaza in premiera in tara noastra programul “Parteneriat pentru sanatate” impreuna cu Serviciul de Ambulantra al Municipiului Bucuresti. Obiectivul declarat de reprezentantii asociatiei este de informa populatia asupra pericolului reprezentat de deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) eliminate necontrolat asupra mediului inconjurator si a sanatatii oamenilor.
Inregistram odata cu “Parteneriatul pentru sanatate” o premeiera datorita implicarii active a Serviciului de Salvare a Municipiului Bucuresti in actiuni de protectia mediului inconjurator si ameliorarea calitatii vieii locuitorilor din Municipiul Bucuresti, conditii primordiale asigurarii si pastrarii sanatatii populatiei. Proiectul se incadreaza in cadrul mai larg al programelor educationale si de informare/constientizare a beneficiilor colectarii selective si reciclarii DEEE derulate in mod constant in ultimii 2 ani de asociatie.
Cea mai noua initiativa in acest sens, „Parteneriatul pentru sanatate” debuteaza in data de 24.07.2009. Cu sprijinul si prin intermediul personalului medical si al voluntarilor de la SAMB se va realiza informarea populatiei cu privire la efectele nocive ale reziduurilor electronice asupra sanatatii oamenilor, prevenind astfel cazurile de imbolnaviri si stimuland un comportament responsabil.
Lansarea va avea loc in cadru festiv in data de 24.07.2009 cu ocazia „Zilelor portilor deschise la Salvare” si se va derula in mai multe etape pe parcursul anului 2009.
Evenimentul se desfasoara la sediul SAMB din Strada Mihai Eminescu, Nr. 226, Sector 2, unde bucurestenii, si nu numai, vor primi informatii atat despre istoria Serviciului de Ambulanta, despre tehnicile de resuscitare cat si despre impactul pe care circuitul necontrolat al deseurilor il are asupra mediului si, implicit asupra sanatatii.
In premiera, doritorii, pot deveni “ voluntar pe ambulanta pentru o zi!”.
Voluntarii participa, alaturi de echipajul de pe ambulanta, la doua interventii, avand ocazia sa vada cum este in “prima linie a frontului”, devenind, la randul lor mesagerii reciclarii.

“ In fiecare zi ne plangem de poluare, de subtierea paturii de ozon, cautam solutii pentru a ameliora efectele, maladiile aparute ca urmare a poluarii masive.
Mesajul pe care Asociatia Environ il transmite prin intermediul “Parteneriatului pentru sanatate” este simplu: “Tratati cauza, nu efectul!”. Iar cand mesagerul este medicul de la Ambulanta, receptivitatea este crescuta.” – declara Dr. Cristian Grasu

„Reziduurile electronice sunt responsabile pentru 70% din totalul de materiale toxice existente intr-o groapa de gunoi. Pe langa metale ca aluminiu, aceste echipamente contin substante foarte nocive precum mercur si freon care, chiar si in doze mici, contamineaza solul si panza freatica.
Recicland, fiecare dintre noi contribuie la prezervarea resurselor naturale si la asigurarea unui mediu de viata sanatos si armonios. Reciclarea este responsabilitatea comuna fata de imbunatatirea calitatii vietii. Reciclare inseamna salvarea padurii, aer curat, cer senin si ploaie fertila. Reciclarea este sinonimul securitatii si certitudinii vietii. Reciclarea este o datorie morala.” – Afirma Dl. Andrei Orban, presedintele Asociatiei Environ

Despre Asociatia Environ

Asociatia Environ este o organizatie colectiva non-profit, avand ca scop preluarea responsabilitatilor producatorilor si importatorilor privitor la colectarea, tratarea, valorificarea si eliminarea nepoluanta a deseurilor de echipamente electrice si electronice ( DEEE ), asa cum sunt prevazute in HG nr. 448/2005.
Pentru aceasta Asociatia Environ a dezvoltat un sistem eficient de preluare si valorificare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) in concordanta cu legislatia in vigoare si cu respectarea obiectivele Strategiei Nationale pentru Gestionarea Deseurilor si a Planului National de Gestionare a Deseurilor, in conditiile unei optimizari permanente a costurilor de operare.

Cuvinte cheie:  Environ parteneriat sanatate