Pentru că fiecare are nevoie de un cămin călduros: Vaillant Group România donează 25 de sisteme de încălzire către SOS Satele Copiilor

30 septembrie 2014, 04.07 - Afaceri   Construcţii   Social

Bucureşti - 30 septembrie 2014 -

-    Vaillant Group România a donat 25 de sisteme de încălzire moderne și eficiente  (constând în centrale termice și sisteme solare, formate din panouri solare și boilere) pentru SOS Satul Copiilor Cisnădie și SOS Comunitatea de Tineri Sibiu.

-    Proiectul din România face parte din parteneriatul global pe termen lung între Vaillant Group și SOS Satele Copiilor Internațional.

-    Compania Vaillant Group este o afacere de familie, cu o istorie de peste 140 de ani la nivel global.

Vaillant Group România, producător de sisteme eficiente de încălzire, climatizare și ventilație, și-a arătat sprijinul pentru SOS Satul Copiilor Cisnădie și pentru SOS Comunitatea de Tineri Sibiu, furnizându-Ie 25 de sisteme moderne de încălzire înainte de venirea sezonului rece. Donația, constând în 13 centrale termice cu tehnica condensării și 12 sisteme solare, asigură căldură și apă caldă pentru peste 80 de copii și tineri.

„Suntem mândri că putem sprijini SOS Satul Copiilor Cisnădie și SOS Comunitatea de Tineri Sibiu”, a afirmat Iulia Pascu, Director General al Vaillant Group România, la evenimentul de inaugurare a sistemelor de încălzire, care a avut loc pe 29 septembrie 2014, la SOS Satul Copiilor Cisnădie. „Acest proiect are o importantă valoare emoțională pentru Vaillant Group România și pentru compania-mamă Vaillant Group, care este o afacere de familie”, a adăugat ea.

Încă de la înființarea sa, în 1874, Vaillant a acordat o atenție specială susținerii proiectelor sociale. Astăzi, strategia sa de sustenabilitate definește aceleași criterii de implicare socială pentru întregul grup. Astfel, Vaillant Group și SOS Satele Copiilor Internațional au semnat un parteneriat global, pe termen lung, prin care Vaillant Group furnizează organizației neguvernamentale sisteme de încălzire eficiente, care ajută gospodăria și protejează mediul înconjurător.

„Suntem recunoscători companiei Vaillant Group România pentru sprijinul acordat”, a declarat Mirela Carmen Lavric, Director General al organizației SOS Satele Copiilor România. „Centralele termice și  panourile solare sunt de mare ajutor pentru noi. Organizația noastră le oferă astfel un cămin călduros și confortabil copiilor și tinerilor care, din diverse motive, au fost separați de familiile lor. În plus, aceste sisteme performante vor reduce cheltuielile noastre de încălzire, iar economiile realizate se vor putea întoarce tot în beneficiul copiilor.”

Evenimentul de inaugurare a sistemelor de încălzire a avut loc pe 29.09, la SOS Satul Copiilor Cisnădie, având ca temă căldura, sub diverse forme. Vaillant Group România a dorit să ofere nu doar căldură fizică, ci și sufletească. Astfel, copiii au pictat panouri alături de Magic Hands Studio și au participat la experimente științifico-trăsnite derulate de Fun Science, învâțând, totodată, despre importanța consumului responsabil de resurse. La finalul evenimentului, au avut o surpriză: un concert special, susținut de artista Sore, cunoscută și îndrăgită de copii pentru prestația ei în trupa LaLa Band.

Despre Vaillant Group

Vaillant Group, unul dintre liderii mondiali în domeniul încălzirii, ventilației și climatizării își are sediul central în Remscheid, Germania. Vaillant Group dezvoltă și produce soluții, sisteme și servicii personalizate, dedicate confortului casnic. Portofoliul de produse acoperă o gamă variată, de la echipamente eficiente pe bază de combustibili convenționali până la sisteme ce utilizează surse de energie regenerabilă.

În 2013, compania cu 12.000 de angajați a înregistrat o cifră de afaceri de aproximativ 2,4 miliarde de euro. Fondată în 1874, compania Vaillant este o afacere de familie.

Despre SOS Satele Copiilor România

SOS Satele Copiilor România a fost înfiinţată în anul 1990. Asociaţia implementează trei programe la nivel naţional în Bucureşti, Sibiu şi Bacău, oferind servicii de îngrijire de tip familial (Sate SOS) și servicii de consiliere (Programe de Întărire a Familiei). În acest moment, peste 1.000 de copii beneficiază direct de sprijinul asociaţiei SOS Satele Copiilor România. Până în prezent peste 15.000 de copii au interacţionat cu unul dintre programele SOS.

Contact pentru presă

Pentru mai multe informații, vă rugăm contactați:

Graffiti PR – Loredana Ianuș

Telefon: 021 316 0212/13

Mobil: 0735 777 980

E-mail: loredana.ianus@graffitipr.ro

Contact Vaillant Group România

Str. Nicolae Caramfil nr. 75, sector 1, București, România

www.vaillant.com.ro

office@vaillant.com.ro

Contact SOS Satele Copiilor România

Calea Floreasca nr. 165, sector 1, București, România