Cu ocazia achiziţionării Airbus A380, Excelenţa Sa domnul Akbar Al Baker, Director General al Grupului Qatar Airways, se adresează presei internaţionale la Hamburg

18 septembrie 2014, 10.31 - Afaceri

Hamburg, GERMANIA - 18 septembrie 2014 -

Aeronava Super-jumbo, prima de acest fel achiziţionată de Grupul Qatar Airways, urmează să părăsească joi fabrica Airbus din Hamburg, cu destinaţia Doha

Până la sfârşitul anului, Qatar Airways va primi alte patru aeronave Airbus A380

Qatar Airways, furnizor de servicii de transport aerian de cinci stele, a susţinut o conferinţă de presă extinsă, împreună cu Airbus, cu ocazia achiziţionării primei aeronave A380, aşteptată cu mult entuziasm. Evenimentul a avut loc marţi, în incinta fabricii Airbus din Hamburg, Germania.

Qatar Airways se pregăteşte să achiziţioneze patru aeronave Airbus A380-800 până la sfârşitul acestui an, urmând să mai cumpere încă şase.

Luând cuvântul la conferinţa de presă, Directorul General al Grupului, Excelenţa sa dl. Akbar Al Baker, a declarat: „Am aşteptat fabricarea acestei aeronave mai mult de zece ani şi suntem foarte încântaţi să oferim o nouă experienţă de zbor pasagerilor noştri.”

„Aeronava A380 pe care o inaugurăm nu este o simplă aeronavă A380; am proiectat în întregime fiecare element, oferindu-i o notă unică nemaiîntâlnită până acum la bordul niciunei aeronave.

„De asemenea, Aeroportul International Hamad, deschis recent si care constituie centrul nostru principal de activitate din Doha, a fost construit special şi pentru a corespunde cerinţelor A380, cu cinci terminale construite special pentru aceste aeronave, putând astfel să oferim pasagerilor o experienţă de cǎlǎtorie lipsită de probleme şi efort.

„La Qatar Airways acordăm o atenţie deosebită tuturor elementelor legate de zbor şi introducem permanent inovaţii care asigură o călătorie plăcută, aşteptată cu nerăbdare.”

Evenimentul de presă din Hamburg a inclus o rundă de întrebări numeroase adresate d-lui Al Baker, la lansarea mult aşteptatului super-jumbo, care se alătură astfel flotei Qatar Airways.

„Suntem foarte încântaţi să felicităm Qatar Airways, care a devenit de curând proprietarul unei noi aeronave A380, ce oferă servicii de transport aerian la un nivel fără precedent. Această linie aeriană multilaureată împreună cu produsul nostru de anvergură alcătuiesc perechea perfectă pentru a entuziasma pasagerii de pe toate pieţele lumii,” a declarat Fabrice Brégier, Preşedinte şi Director General al Airbus. „Qatar Airways vrea doar calitate la superlativ, noi fiind mândri că aeronava A380 fabricată de noi este un element esenţial în strategia companiei de a-şi demonstra excelenţa şi ospitalitatea, prin interconectarea întregii lumi.”

Aeronava cu 517 locuri are două punţi suprapuse, având disponibile trei clase, cu 8 locuri First Class, 48 locuri Business Class şi 461 locuri la Economy Class.

Scaunele de la First Class au o dimensiune de aproximativ 228 cm şi se pot transforma în paturi perfect plate.

Scaunele de la Business Class prezintă şi ele o spaţiere de aproximativ 130 cm şi se pot transforma în paturi perfect plate.

Pasagerii de la clasa Economic beneficiază de cea mai spaţioasă structură de zbor A380, cu un spaţiu de 82 cm ȋntre scaune și având rânduri transversale de câte 10 scaune.

Cabina Premium este dotată cu multiple elemente realizate la comandă, cum ar fi finisaje de lux şi materiale textile la comandă, create exclusiv pentru compania Qatar.

Aparatura multimedia de la bord este de cea mai înaltă clasă, valorificând facilităţile oferite de sistemul cu server central Thales Top Series Avant, cu caracteristici cum ar fi o platformă deschisă Android cu funcţii intuitive şi monitor HD personalizat cu dimensiunea de 26 inci, disponibile la First Class.

În prezent, compania exploatează o flotă mixtă marca Airbus, o mare parte din aceasta fiind alcătuită din aeronave A320 cu un singur culoar între rândurile de scaune, precum şi o gamă variată de aeronave A330 şi A340.

În ultimul trimestru al anului 2014, se preconizează că liniile aeriene Qatar vor primi prima aeronavă A350 XWB, ca şi client de lansare mondial.

Pentru a vedea imagini: https://www.flickr.com/photos/qatarairways/sets/72157647292691328/

Pentru mai multe informaţii, vizitaţi pagina noastră www.qatarairways.com sau websiteurile pe Facebook, Twitter, Google+, Instagram şi YouTube.

Pentru informaţii suplimentare, contactaţi:
Qatar Airways Group, Corporate Communications Department – Departamentul de comunicare
Tel: +974 40222072, +974 40222072, Fax: +974 40225350
E-mail: qrmedia@qatarairways.com.qa