JT achizitioneaza un furnizor de tutun si infiinteaza o noua companie

19 iunie 2009, 01.44 - Afaceri

Bucureşti - 19 iunie 2009 - Japan Tobacco Inc. (JT) a anuntat recent achizitia de catre JT Group a Tribac Leaf Limited, companie cu sediul in Marea Britanie, furnizoare de frunze de tutun provenite din Africa si Asia. De asemenea, a fost anuntata semnarea unui acord cu doi furnizori de frunze de tutun, cu sediul in SUA (Hail & Cotton Inc si JEB International), in vederea infiintarii unei noi companii de tip joint venture, JTI Leaf Services LLC (JTILS). Noua companie va avea ca obiect de activitate procurarea si procesarea frunzelor de tutun din SUA.
Cu exceptia frunzelor de tutun provenite din Japonia, furnizarea va continua sa fie asigurata de divizia de profil a JT Group, Global Leaf Procurement Group, cu sediul la Geneva. Totodata, Tribac va fi integrata treptat in cadrul Global Leaf Procurement Group.

In ultimii ani, cresterea abrupta a preturilor pe segmentul culturilor de tutun a obligat furnizorii sa mentina preturile la un nivel ridicat. In plus, procesele de achizitionare de frunze de tutun de pe pietele internationale au fost marcate printre altele, de ciclurile meteorologice neobisnuite, modificarile in exploatarea terenului agricol, precum si de ratele de schimb valutar fluctuante.

In acest context, achizitia Tribac si infiintarea noii companii reprezinta un pas important in procesul de crestere pe termen lung a sigurantei si a stabilitatii JT Group in ceea ce priveste accesul la materiile prime.
Divizia internationala a JT este Japan Tobacco International (JTI), cu sediul la Geneva, prezenta si pe piata locala prin subsidiara sa, JTI Romania.
JTI Press Office

Cuvinte cheie:  Japan Tobacco  companie  achiziţie