Carrefour România anunță rezultatele pe un an pentru proiectul pilot de colectare inteligentă a deșeurilor

04 iunie 2014, 03.14 - Afaceri   Social   Mediu

Bucureşti - 04 iunie 2014 -

Carrefour România încurajează un comportament responsabil față de mediu prin campania de informare și educare privind colectarea inteligentă a deșeurilor!

Anul trecut, în data de 5 iunie 2013, la Buzău, Carrefour a lansat, în colaborare cu Primăria Municipiului Buzău și Green Group, proiectul pilot de colectare inteligentă a deșeurilor SIGUREC 1,  primul de acest tip din România. Prin intermediul SIGUREC 1 se pot colecta deșeuri constând în: PET-uri, doze de aluminiu, butelii de sticlă, butelii PE, PP, Tetra Pack, folii ambalaj PE, PP, hârtie, carton și deșeuri de echipamente electrice și electronice.

În paralel, Carrefour și Green Group au testat și soluția de colectare de PET-uri și doze de aluminiu în Carrefour Băneasa și Carrefour Brăila cu ajutorul unor mașini speciale dispuse în interiorul centrelor comerciale.

Prin intermediul acestor două soluții pilot, în ultimul an, au fost colectate:

• 402.206 unități de PET-uri și doze

• 176.229 kg de DEEE (deşeuri de echipamente electrice şi electronice) și carton

Avantajul principal al proiectelor îl constituie faptul că publicul larg a conștientizat că deșeurile sunt purtătoare de valoare, prin oferirea de vouchere valorice care pot fi folosite la cumpărături în magazinele Carrefour:

0,05 RON/PET

0.03 RON/doză aluminiu

0.01 RON/butelie de sticlă

și o valoare variabilă per kg, pentru DEEE-uri, în funcție de tipul aparatului predat (ex: frigider 0,8 RON/kg, fier de călcat 0,6 RON/kg, laptop 1,5 RON/kg.)

Având în vedere rezultatele foarte bune înregistrate la Buzău, Brăila și București Băneasa, dorim să extindem acest sistem și pentru celelalte hipermarketuri Carrefour din țară” a declarat Andreea Mihai, Director Marketing al Carrefour România.

Despre Carrefour:

Cu peste 9.900 de magazine în 33 de țări, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul 1 în Europa. De peste 50 de ani, Carrefour se afirmă ca un partener zilnic pentru peste 25 de milioane de clienți din Europa, Asia și America Latină.

În România, Grupul Carrefour numără 155 de magazine dintre care: 25 de hipermarket-uri „Carrefour”, 79 de supermarket-uri „Market”, 44 de magazine de proximitate „Express”, 6 magazine de proximitate „Contact” și 1 website de comerț online: www.carrefour-online.ro.

Despre Green Group:

Green Group este la ora actuală cel mai mare investitor în industria verde din România, reunind cinci companii specializate în gestionarea, reciclarea şi valorificarea deşeurilor: GreenTech (primul reciclator integrat de PET), GreenFiber Internațional (producător de fibră sintetică şi bandă PET), GreenWEEE Internaţional (unitate de tratare a deşeurilor electrice şi electronice), GreenLamp Reciclare (singurul reciclator din România care tratează echipamentele de iluminat uzate) şi Green Glass (cea mai moderna fabrica de reciclare a sticlei din Estul Europei). Misiunea grupului este aceea de a promova soluţiile sustenabile de transformare a deşeurilor în resurse valoroase.

Cuvinte cheie:  Carrefour  rezultate  proiect pilot  colectare  deşeuri