Ministrul Nicolae Bănicioiu, Sorin Oprescu, preşedintele ANM Marius Savu, preşedintele CNAS, Radu Ţibichi, la conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform VII"

Bucuresti - 30 mai 2014 -

Ministrul Sănătăţii, Nicolae BĂNICIOIU, primarul general al Capitalei, doctorul Sorin OPRESCU, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului, Marius SAVU şi preşedintele CNAS, Radu ŢIBICHI, vor dezbate noua listă de medicamente compensate şi pachetele de servicii medicale la conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform" - ediţia a VII-a, care va avea loc luni, 2 iunie, la Spitalul Colţea, sala Amfiteatru, începând cu ora 9.30.

Evenimentul este organizat de Agenţia de presă Mediafax, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii. La conferinţă vor mai fi prezenţi următorii lectori: Conf. Dr. Anca Roxana LUPU – Managerul Spitalului Colţea; Prof. Dr. Ioan COMAN – Preşedintele Societăţii Române de Cardiologie; Radu COMŞA – Consultant, LAWG; Laurenţiu MIHAI – Director Executiv, APMGR; Radu GĂNESCU – Preşedintele Coaliţiei Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC); Rozalina LĂPĂDATU – Preşedintele Asociaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Autoimune.

În cadrul evenimentului vor fi discutate noutăţile din pachetele de servicii medicale şi contractul-cadru în vigoare la 1 iunie şi care sunt beneficiile pentru sistemul sanitar; inovaţia şi cercetarea în sistemul de sănătate; alinierea tratamentelor la standardele UE; strategia Ministerului Sănătăţii privind actualizarea listei de medicamente compensate; criteriile de selecţie a moleculelor; medicamentele noi care ar putea fi admise pe noua listă de medicamente compensate; medicamente noi pentru tratarea cancerului, bolilor cardiologice, bolilor autoimune, diabetului, hepatitei şi efectele acestora asupra calităţii vieţii pacienţilor, dar şi soluţii sunt pentru pacienţii cu boli grave.

Alte teme de discuţie vizează ariile terapeutice care beneficiază de cele mai multe fonduri, dar şi sugestiile producătorilor de medicamente privind lista de medicamente compensate şi gratuite şi aşteptările pacienţilor de la noua listă de medicamente compensate şi opinia acestora despre tratamentele inovatoare, precum şi statusul dosarului electronic şi al cardului electronic.

Evenimentul va reuni circa 150 de participanţi din domeniul Sǎnǎtǎţii, dar şi din domenii conexe: reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, CNAS, Colegiului Medicilor din România, producătorilor de medicamente, reprezentanţi din domeniul asigurărilor medicale, directori de spitale, medici pe diverse specializări, reprezentanţi ai organizaţiilor de pacienţi, precum şi presă generalistă şi de specialitate.

Parteneri ai evenimentului sunt LAWG şi Terapia Ranbaxy.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului "Mediafax Talks about Health Reform" - ediţia a VII-a şi înscrierile pentru participare le puteţi găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/category/health-reform-7

Despre Mediafax

Mediafax este cel mai mare furnizor de informaţie generală şi de afaceri din România. Înfiinţată în 1991, compania Mediafax face parte din Mediafax Group şi are peste 2.000 de clienţi din mass-media, sectorul public şi cel de afaceri. Printre produsele şi serviciile Mediafax se numără fluxuri zilnice de ştiri şi fotografie de presă, înregistrări audio cu declaraţii şi interviuri în exclusivitate, servicii de monitorizare de presă şi de distribuţie de comunicate de presă, anuare de specialitate, conţinut multimedia pentru telefonia mobilă. Din 2007, Mediafax se adresează în mod direct şi consumatorilor finali, nu doar sectorului business, prin www.mediafax.ro.

Despre Mediafax Talks

Mediafax organizează, începând din 2006, evenimente de business care vin în completarea informaţiilor de afaceri oferite zilnic companiilor. Prin seria de conferinţe Mediafax Talks (www.mediafaxtalks.ro), oamenii de afaceri au la dispoziţie un forum de dezbatere despre subiecte şi probleme arzătoare, precum şi o modalitate de dialog cu autorităţile.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să o contactaţi pe Melania Stoica, PR & Events Manager Mediafax Talks – melania.stoica@m.ro | 031.82.56.417/ 0754 095 971

Cuvinte cheie:  Mediafax  conferinta  sanatate