România din nou în fruntea Europei, în ce privește beneficiile practicării agriculturii sustenabile

26 mai 2014, 10.54 - Afaceri   Mediu   Agricultură

Bucuresti - 26 mai 2014 -

Fundația ADEPT Transilvania a câștigat locul întîi, în 21 mai 2014, la premiile pentru concursul Natura 2000 al Uniunii Europene. Câștigătorilor le-au fost înmânate trofeele de către Comisarul European pentru Mediu, Janez Potočnik și de către membrii din juriu.

Fundația ADEPT Transilvania, ale cărei activități se desfășoară în Târnava Mare, a câștigat premiul pentru cel mai bun proiect din Europa pentru că aduce Beneficii Socio-Economice în ariile protejate (siturile Natura 2000). Motivarea prin care Comisia descrie proiectul Fundației ADEPT este următoarea: „ un exemplu impresionant despre cum se poate realiza creștere economică, menținînd în același timp gospodăriile durabile, în zonele rurale. Proiectul permite fermierilor să aibă o viață mai bună, muncind în mod durabil în fermele cu Înaltă Valoare Naturală, în același timp asigurînd conservarea unui peisaj unic cu o biodiversitate bogată. Mulțumită proiectului 2.300 de familii din zonă realizează venituri de peste 2,5 milioane de Euro, iar idei similare sunt aplicate acum și în alte zone ale României”.

Acesta este al treilea an la rând, în care Fundația ADEPT câștigă premii la nivel European: în 2012 și 2013 ADEPT a câștigat premii din partea Directoratului General pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală pentru comunicare eficientă și inovatoare către fermieri. Premiul din acest an demonstrează cum Fundația ADEPT creează o punte de legătură între Agricultură și Mediu, aducând beneficii atât comunităților de fermieri locali cât și conservării peisajelor. Orange România și Fundația Orange au sprijinit abordarea inovatoare a Fundației ADEPT, de dezvoltare rurală, timp de 10 ani.

Prințul Charles își arată aprecierea și sprijinul pentru Fundația ADEPT, săptămâna trecută, participând la un Festival în Londra care a celebrat comunitățile de mici fermieri din România și peisajele naturale, de importanță europeană.

Comunicatul de presă oficial, poate fi găsit la următoarea adresă de web: http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-584_en.htm

În imagine puteți observa pe doi dintre directorii Fundației ADEPT Răzvan Popa și Nat Page primind premiul din partea Comisarului European pentru Mediu Janez Potočnik și a Președintelui Organizației europene a proprietarilor de terenuri, Thierry de l'Escaille.

Pentru mai multe detalii accesați: www.fundatia-adept.org
Persoana de contact: Ben Mehedin – Fundația Adept 0752.264.580

Cuvinte cheie:  comunicat  Fundatia ADEPT