NNDKP își consolidează echipa cu un nou partener și promovări ale avocaților și consultanților

10 martie 2014, 01.08 - Afaceri   Avocatură

Bucuresti - 10 martie 2014 - Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a anunţat astăzi că Peggy Șuică-Neagu revine în departamentul de litigii al NNDKP în calitate de partener. De asemenea, patru avocați au fost promovați ca asociați seniori, în timp ce trei consultanți fiscali ocupă noi poziții în structura de senioritate a practicii de taxe.

Un reputat avocat pledant, Peggy Șuică-Neagu, fost partener al biroului local al unei mari case de avocatură, se realătură NNDKP după o colaborare anterioară cu echipa noastră (între 1998 - 2005). De-a lungul unei cariere de șaisprezece ani alături de firme respectate de avocatură și cea mai mare companie petrolieră din România, Peggy s-a specializat în dispute privind probleme de drept civil, dar și în arbitraje interne și internaționale.

Noii avocați seniori - Roxana Abrașu (dreptul muncii), Monia Hanțig (drept bancar și finanțări), Anca Mihăilescu și Mădălina Pancă (corporate, energie și resurse naturale) - au asistat cu succes importante companii locale și internaționale în ariile de practică în care s-au specializat.

Silviu Bădescu și Lucian Barbu au fost promovați directori de taxe, iar Simona Enescu, manager asistent taxe. Cei trei consultanți fiscali au contribuit semnificativ la consolidarea practicii atât ca portofoliu de clienți, cât și din prisma cifrei de afaceri.

"Consolidarea departamentului de litigii prin cooptarea fostei noastre colege înseamnă în primul rând valoare adăugată în mod autentic serviciului juridic, dată fiind specializarea și ca economist a unui strălucit avocat de litigii. De asemenea, într-un context economic marcat de lipsa predictibilității și de schimbări legislative, formarea unei noi "linii" de viitori leaderi din rândul avocaților și consultanților cu potențial, contribuie la o mai bună flexibilitate și adaptabilitate a echipelor la specificul unor industrii semnificative precum: financiar bancar, asigurări și pensii private, energie, imobiliare, FMCG, farma, IT & Telecom", consideră Ion Nestor, unul din Partenerii Coordonatori ai NNDKP.

În urma acestor modificări, echipa NNDKP are 21 de parteneri (19 avocați și doi consultanți fiscali) și 100 de avocați, cărora li se adaugă 18 specialiști în fiscalitate şi 70 de angajaţi în departamentele administrative.

Despre colegii promovaţi:

Peggy Șuică-Neagu, Partener (Litigii)

Peggy Șuică-Neagu reprezintă clienții în dispute privind probleme de drept civil, precum: răspundere contractuală, imobiliare, latura civilă a dosarelor penale, proceduri de faliment, litigii administrative, inclusiv cele de dreptul concurenței, licitații publice și fiscale. Este de asemenea specializată în arbitraje interne și internaționale. În plus, a reprezentat clienții în dispute soluționate de CEDO. Peggy asistă companii locale și multinaționale în industrii precum energie, produse farmaceutice, servicii financiare, IT & Telecom, construcții, retail, FMCG și automotive. Componenta juridică a carierei lui Peggy este completată de cea economică, fundamentată teoretic cu studii de specialitate, dar și practic, prin activitatea ca cercetător științific în economie, ceea ce contribuie la o înțelegere aprofundată a industriilor din ambele perspective. Este licențiată a Facultății de Drept a Universității București și a Facultății de Planificare și Cibernetică Economică a Academiei de Studii Economice.

Roxana Abrașu, Asociat senior (Dreptul muncii)

Roxana şi-a consolidat specializarea în dreptul muncii, asistând clienţii români şi din străinătate pe diverse aspecte ce decurg din raporturi individuale şi colective de muncă. Acestea includ: încheierea, modificarea, suspendarea și încetarea contractelor de muncă, stabilirea obligațiilor salariaților privind neconcurența, nedeturnarea clientelei și confidențialitate după încetarea raporturilor de muncă, întocmirea și revizuirea regulamentelor și procedurilor interne, încheierea și executarea contractelor colective de muncă, implementarea procedurilor de concediere individuală și colectivă. De asemenea, Roxana are experiență în domeniul dreptului societar și al tranzacțiilor imobiliare. Roxana este licențiată a Facultății de Drept a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Monia-Mildred Hanțig, Asociat senior (Drept bancar şi finanţări)

În ultimii opt ani, Monia şi-a dezvoltat principalele arii de expertiză în domeniul dreptului bancar și al finanțărilor. A acumulat o experiență semnificativă în sectorul bancar, asistând instituții financiare și împrumutați, atât români cât și străini, cu privire la diverse aspecte, precum finanţări majore, restructurarea datoriilor şi aspecte de reglementare. A reprezentat cu succes companii internaționale și locale în raport cu Banca Națională a României și Transfond, pe parcursul implementării unor structuri variate și complexe (inclusiv fuziuni transfrontaliere bancare). Monia este licențiată a Facultății de Drept a Universității București.

Anca Mihăilescu, Asociat senior (Corporate, Energie și Resurse Naturale)

Anca a dobândit experiență semnificativă în fuziuni și achiziții și energie, fiind implicată în unele dintre cele mai importante tranzacții din domeniul energiei din ultimii ani. A asistat clienți în achiziții din sectorul privat, reorganizări ale relațiilor corporative și comerciale (inclusiv in cadrul insolvenței), privatizări, negocieri ale contractelor comerciale și administrative, tranzacții transfrontaliere, proiecte imobiliare, asocieri de tip joint-venture locale și internaționale. Specializarea sa include negocierea contractelor specifice explorării, exploatării, producției, transportului și vânzării petrolului și gazelor precum si altor aspecte conexe resurselor naturale (contracte de concesiune, redevențe, informații clasificate). Anca este licențiată a Facultății de Drept a Universității București.

Mădălina Pancă, Asociat senior (Corporate, Energie și Resurse Naturale)

Mădălina este specializată în drept societar și comercial, fuziuni și achiziții naționale și transfrontaliere, dar și în domeniul asigurărilor și pensiilor private. În ultimii ani, Mădălina a asistat clienți locali și internaționali în aspecte de drept comercial și societar, M&A, negocieri de contracte. Și-a dovedit expertiza asistând jucători importanți atât în analiza aspectelor de reglementare și revizuirea contractelor specifice, cât și în tranzacții de M&A în sectorul asigurărilor și pensiilor private (transferuri de portofolii, vânzări de participații, restructurări la nivel de grupuri internaționale în vederea îndeplinirii cerințelor Directivei Solvabilitate II). Mădălina este licenţiată a Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti și are o diplomă de master în Drept Privat Aprofundat de la aceeași instituție.

Silviu Bădescu, Director Taxe (Consultanță Fiscală)

Cu o experiență de doisprezece ani în servicii de consultanță fiscală și contabilitate, Silviu s-a specializat în aspecte precum structurarea investițiilor, fuziuni și achiziții și alte reorganizări, proiecte "due diligence" și revizii fiscale, consultanță din perspectiva taxelor directe și indirecte, asistând importante companii locale și internaționale. Silviu este membru al Camerei Consultanților Fiscali și al ACCA. Este de asemenea membru activ al AmCham pe probleme legate de modificarea Codului fiscal. Silviu a acumulat experiență semnificativă în domeniul contabil și în raportarea financiară, fiind licențiat al Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune a Academiei de Studii Economice.

Lucian Barbu, Director Taxe (Consultanță Fiscală)

Specializat în consultanţă fiscală locală şi internaţională, Lucian are peste zece ani de experiență în asistarea clienţilor români şi din străinătate în proiecte precum: structurarea fiscală a operaţiunilor şi întocmirea de proceduri, revizie fiscală, reorganizări de societăţi sub forma fuziunilor şi divizărilor, consiliere cu ocazia inspecţiilor fiscale şi întocmirea contestaţiilor. Aria sa de expertiză include industrii precum petrol și gaze naturale, produse industriale, domeniul imobiliar şi domeniul bancar. Lucian este membru al Camerei Consultanţilor Fiscali din România, participă la grupurile de lucru pentru revizuirea Codul Fiscal și este licențiat al Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune a Academiei de Studii Economice.

Simona Enescu, Manager Asistent Taxe (Consultanţă Fiscală)

Simona este specializată în proiecte de consultanţă fiscală și a fost implicată în numeroase proiecte de consultanţă şi revizie fiscală în materie de TVA pentru clienţi activând în industrii diferite, oferindu-le asistenţă de asemenea în faţa autorităţilor fiscale pe parcursul derulării inspecţiilor şi în cadrul procedurilor administrative ulterioare, păstrarea evidenţei fiscale. Simona este Consultant fiscal autorizat și licențiată a Facultății de Contabilitate și Informatică de Gestiune a Academiei de Studii Economice, având și un master de la aceeași instituție în tehnici contabile şi financiare de gestiune a afacerilor.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să o contactaţi pe
Irina Melecciu, Director Marketing şi Comunicare | Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen
Bucharest Business Park, corp A, etaj 4 | Şos. Bucureşti-Ploieşti 1A Sector 1, Bucureşti
Tel: (40-21) 20 11 200 | Fax: (40-21) 20 11 210 | Mobil:

Cuvinte cheie:  NNDKP  consolidare  echipa