Majorare de fonduri proprii la Romanian International Bank S.A.

18 februarie 2014, 03.54 - Afaceri   Bănci / Asigurări

Bucuresti - 18 februarie 2014 - Actionariatul Romanian International Bank S.A. va majora capitalurile proprii ale bancii prin convertirea unui imprumut subordonat in valoare de 1.2 milioane euro si prin acordarea unui nou imprumut subordonat in valoare de 2 milioane euro.

Majorarea fondurilor proprii ale Romanian International Bank S.A. face parte din strategia de dezvoltare a Getin Holding S.A. si reprezinta un prim pas dintr-o serie de schimbari pe care grupul le va realiza la RIB S.A..

“Odată cu achizitia RIB, Getin Holding isi incepe strategia de dezvoltare pe piata locala. Obiectivul nostru este să trasformam banca intr-o institutie financiara puternica si eficienta, un jucator activ in sectoare cheie ale pietei. Ca grup, oferim un model de business de succes, pe care dorim să il implementam si in Romania. Ne dorim insa sa adaptam acest model la contextul local si la nevoile clientilor, pentru ca numai o astfel de abordare ne poate garanta succesul”– Rafal Juszczak, Presedintele Consiliului de Administratie

Despre Romanian International Bank S.A.:

Romanian International Bank S.A. este o banca universala care activeaza pe piata din Romania din anul 1998 si opereaza in acest moment prin 34 de unitati bancare, aflate în Bucuresti (15) si in tara (19), avand ca obiectiv permanenta imbunatatire a produselor si serviciilor oferite.

In data de 4 decembrie 2013, 100% din actiunile Romanian International Bank S.A. au fost preluate de catre grupul financiar polonez Getin Holding. Romania devenind astfel a cincea tara, alaturi de Polonia, Rusia, Ucraina si Belarus, in care grupul financiar Getin Holding este prezent.

Cuvinte cheie:  majorare  fonduri  RIB