Hochkönig și Gastein - două nume sonore în Ski amadé!

18 februarie 2014, 11.24 - Afaceri   Social   Sport   Turism

Bucuresti - 18 februarie 2014 - Hochkönig și Gasteinertal sunt două regiuni ce aparțin organizației Ski amadé (http://www.skiamade.com/en/winter), oferind împreună cu celelalte regiuni membre un total de 760 km de pârtii excelent preparate. Luate în parte însă, fiecare din aceste regiuni se evidențiază prin particularitățile sale și așteaptă să fie descoperite de turistul român.

O vacanță fără stres – din hotel direct pe pârtie, confort, condiții perfecte de schi și atmosferă idilica le promit cei din Hochkönig turiștilor români!

În jur de 120 km de pârtii sunt accesibile direct din unitățile de cazare din localitățile Maria Alm, Dienten și Mühlbach, doar câțiva pași și ești la telegondole și pe pârtii. Acest lucru face din Hochkönig o regiune mai mult decât potrivită familiilor, iar datorită ofertelor tip pachet se asigură și rentabilitate maximă.

Peisajul de iarnă în cele mai pitorești forme bucură ochii schiorului, și pentru ca de acest lucru să profiți din plin, cei din Hochkönig invită sportivii să se delecteze cu parcurgerea mai multor rute de schi interconectate.

Accesând sistemul de navigație “Ski amadé Guide“, ești informat la orice oră, iar pauzele pot fi transformate în adevărate delicii culinare. De acest aspect se asigură bucătarii din zecile de cabane unde poți degusta cele mai îmbietoare feluri de mâncare tipic austriece și nu numai.

În luna martie Hochkönig promite pârtii însorite până dupa-masa târziu. În fiecare zi de miercuri în refugiul Fellersbach de pe Karbachalm poți savura în zona lounge un “sundowner drink”, iar pârtia este deschisă până la orele 20:00. Tot miercuri la cabanele Tischlerhütte și Bärmooshütte aflate la coborârea Aberg, te poți delecta cu un cocktail “sundowner“, iar pârtia este deschisă până la orele 22:00.

Hochkönig înseamnă pur și simplu experiența veritabilă de concediu de schi în Austria unde natura, ospitalitatea, tehnica modernă și atmosfera idilică se combină într-un mod mai mult decât armonios, merită încercat!

Valea Gastein – schi, ape termale, gastronomie premiată și nu în ultimul rând cultură în cele mai variate feluri de expunere!

Gasteinertal cu cele trei localități: Dorfgastein, Bad Hofgastein și Bad Gastein sunt deja foarte cunoscute pentru turistul român. Pe lângă centrele cu apă termală ce completează excelent oferta de schi, precum și cazările de foarta bună calitate, Gasteinertal se evidențiază prin numeroasele acțiuni culturale și evenimente de sport extrem, ce sunt organizate an de an aici.

În perioada 14–23.03.2014, va avea loc prestigiosul Festival de Jazz: SNOW JAZZ GASTEIN, aflat la a 14 – a ediție. Motto-ul din acest an este “Jazz Goes East“. Artiști de jazz, care de data aceasta provin din estul Europei, vor încânta iubitorii acestui gen de muzică și nu numai. Fie în aer liber sau pe scena vreunui restaurant, performerii genului veniți din Rusia, Ungaria, sau Finlanda, îi vor încânta pe turiștii din zonă. Timp de 10 zile valea va cânta jazz, o experiență unică și pe cât se poate de originală.

Cabanele din Gastein se transformă și anul acesta, pentru a patra oară, în adevărate locații de desfătare culinară. Renumiți bucătari din Austria își dau concursul în pregătirea preparatelor premiate. Așadar o zi de schi de nota zece se poate încheia în aceeași gamă, bineînțeles acompaniată de un vin bine ales și atmosferă idilică.

Gasteinertal se înscrie așadar în rândul regiunilor de schi unde dorința de a completa paleta de oferte este de netăgăduit. Inventivitatea și originalitatea sunt scrise cu litere mari, iar experiența unui concediu de schi în această regiune va fi una multidimensională.

Contact:

Cuvinte cheie:  Austria  statiuni  ski amadé