Allevo a publicat pe 24 ianuarie codul sursa al primei platforme open source pentru procesarea tranzacțiilor financiare, FinTP si a lansat comunitatea din jurul acesteia, FINkers United

Bucureşti - 30 ianuarie 2014 -

Anunțul oficial a fost făcut in cadrul evenimentului organizat in data de 24 ianuarie 2014 la Athenée Palace Hilton Bucharest. Evenimentul s-a bucurat de participarea a numeroși specialiști din domeniul financiar-bancar si informatic si a avut ca principal obiectiv crearea de vizibilitate asupra proiectului FinTP - prima platforma open source destinata procesării tranzacțiilor financiare - si a comunității FINkers United, pe care Allevo a creat-o in jurul acestuia.

Noul CEO Allevo, Corina Mihalache a lansat o invitație deschisa tuturor participanților, dar si celorlalți membri ai ecosistemului financiar-bancar, de a participa activ la dezvoltarea acestui proiect care reprezintă o premiera in piața financiara. Invitația vine din convingerea ca fiecare membru FINkers United, prin expertiza sa, poate aduce o contribuție esențiala la succesul FinTP si totodată in speranța ca majoritatea îşi vor regăsi reprezentat crezul valoric si profesional in fundamentul acestei comunități, menite sa potenteze colaborarea transparenta si eficienta, in condiții de siguranță si respectare a eticii de afaceri.

Site-ul comunității FINkers United si al proiectului FinTP este www.fintp.org. Aici se găsesc informații utile despre sub-proiecte si release-uri, despre organizarea comunității (membri, contributori, roluri, guvernanta), forumuri si bloguri. Ca repository pentru codul sursa al FinTP este utilizat portalul GitHub.

Platforma FinTP asigura suport pentru cele mai utilizate instrumente de transfer de fonduri (ordine de plata, debit direct, instrumente de debit) si include funcționalități de management al riscului operațional (filtrare tranzacții AML, detecție duplicate, reconciliere contabila), raportare de lichiditate, automatizarea fluxurilor FX si M de trezorerie, raportare competitiva, managementul remiterilor, conformitate cu SEPA, TARGET2.

Proiectul prevede un calendar al publicării diverselor funcționalități, începând cu transfer de fonduri, conectivitate TARGET2, interfațarea cu sistemul romanesc de plați electronice si detecția de duplicate (ian. 2014), continuând cu managementul lichidității si funcționalități de trezorerie (iun.2014), conformitatea SEPA, filtrare tranzacții AML, si reconciliere contabila (ian. 2015) si gestiunea remiterilor interne si transfrontaliere (ian. 2016).

„Este poate cea mai inspirată si complexă inițiativă pe care Allevo a avut-o in istoria sa”, a declarat Sorin Guiman, Chairman Allevo. „Inițiativă care a determinat si un re-design la nivelul proceselor din companie pentru armonizarea cu modelul de business open source”, a adăugat Horia Beschea, CTO Allevo si (primul) Președinte al FINkers United.

Contact:

Ioana Moldovan, Social Media Manager Allevo