Sesiunea de instruire TI&C Un eveniment marca ″Educaţie Universitară pentru Persoane cu Dizabilităţi″

10 decembrie 2013, 10.34 - Afaceri   Social

Bucuresti - 10 decembrie 2013 -

Investeşte în oameni!

Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritară 1: „Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și dezvoltării societății bazate pe cunoaștere”

Domeniul major de intervenție 1.2: „Calitate în învățământul superior”

Titlul proiectului: Dezvoltarea și implementarea unui program-pilot integrat pentru creșterea accesului la învățământul superior pentru persoane cu dizabilităţi

Numar de identificare contract: POSDRU/86/1.2/S/63951

Beneficiar: Ministerul Educației Naționale

Sesiunea de instruire TI&C  Un eveniment marca ″Educaţie Universitară pentru Persoane cu Dizabilităţi″

Ministerul Educaţiei Naționaleva organiza în parteneriat cu Universitatea ″Lucian Blaga″ din Sibiu și compania ″The Red Point″, în perioada 11-12 decembrie 2013 la Sibiu, prima sesiune de instruire TI&C în utilizarea Platformei suport TIC a proiectului ″Dezvoltarea și implementarea unui program-pilot integrat pentru creșterea accesului la învățământul superior pentru persoane cu dizabilităţi″.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului strategic POSDRU „Dezvoltarea şi implementarea unui program-pilot integrat pentru creşterea accesului la învăţământul superior pentru persoane cu dizabilităţi" și vizează realizarea unei sesiuni de instruire în utilizarea de către studenții cu dizabilități din cadrul Universității ″Lucian Blaga″ a Platformei Suport TIC.

Platforma TIC reprezintă un element suport creat în cadrul proiectului în scopul facilitării accesului la educație al studenților cu dizabilități, printr-o serie de facilități menite să sprijine accesul la cursurile universitare în format adaptat și examinarea on-line. Accesul la platforma e-Learning va permite vizualizarea de  conținuturi în format adaptat prin intermediul sistemelor de conversie text specifice pentru nevoile studenților cu dizabilități.

Acest proiect este cofinanţat din Fondul Social European prin intermediul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007-2013, şi se înscrie pe Axa prioritară 1 – „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere”, Domeniul Major de Intervenţie: 1.2 - „Calitate în învăţământul superior”.

Cuvinte cheie:  sesiunea  instruire  TI&C