Grupul INTRALOT anunţă creşterea cu 22% a profitului operaţional EBITDA în primele nouă luni ale anului 2013

03 decembrie 2013, 12.16 - Afaceri   Monden / Lifestyle   Social

Bucuresti - 03 decembrie 2013 - Veniturile consolidate ale grupului grecesc Intralot – cu operaţiuni în 56 de ţări inclusiv România - aferente primelor nouă luni ale anului 2013 au fost de 1080 de milioane de euro, cu 7,9% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Ca urmare a unui impact net al operaţiunilor FX (foreign exchange) de 53 de milioane de euro, veniturile au atins 1133 de milioane de euro, în creştere cu 13,2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Profitul EBITDA a crescut, de asemenea, cu 22,6% atingând, la 30 septembrie 2013, valoarea de 143,5 milioane de euro. Ca urmare a unui impactul net al operaţiunilor FX de 5,9 milioane de euro, EBITDA a fost de 149,4 milioane de euro, cu 27% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Profitul EBT a crescut cu 23,3%, la 40,1 milioane de euro, fiind afectat de operaţiunile FX în valoare de 10,7 milioane de euro. Profitul net în primele nouă luni ale anului 2013 a atins valoarea de 0,5 milioane de euro, fiind afectat de exerciţiile FX, care au fost de 10 milioane de euro. În absenţa impactului FX, profitul net pentru perioada menţionată ar fi atins 10,5 milioane de euro.

Fluxul de numerar din operaţiuni a atins 45,5 milioane de euro în primele luni ale anului 2013. Datoria netă în cel de-al treilea trimestru din 2013 a crescut la 35,5 milioane de euro comparativ cu primele şase luni ale anului. În cele din urmă, impactul operaţiunilor FX asupra numerarului aferent trimestrului al treilea a fost de 6,2 milioane de euro.

În ceea ce priveşte compania-mamă, veniturile în primele nouă luni au crescut cu 1% la valoarea de 102,8 milioane de euro. Profitul EBITDA a înregistrat o creştere de 68,4%, de la 25,3 milioane de euro la 42,7 milioane de euro în primele trei trimestre din 2013. Profitul net a crescut, de asemenea, cu 87,2%, de la 16,5 milioane de euro la 30,8 milioane de euro în aceeaşi perioadă a anului.

Constantinos Antonopoulos, CEO Intralot Group, consideră că ultimele rezultate financiare confirmă forţa şi modelul de business al grupului. “Performanţa financiară a Intralot în cel de-al treilea trimestru este consecinţa firească a creşterii financiare şi o dovadă a forţei companiei. Veniturile la nivelul grupului au crescut cu aproape 8% şi profitul EBITDA a avut un avans impresionant de 22% în perioada amintită. Marja operaţională a crescut cu 13,3% în primele nouă luni ale anului, comparativ cu 11,7% în aceeaşi perioadă anul trecut. Acestea este al patrulea trimestru consecutiv de creştere a marjei operaţionale EBITDA, ceea ce confirmă strategia noastră de a îmbunătăţi continuu operaţiunile existente şi de a participa la proiectele pe care le considerăm cu adevărat promiţătoare.

Mai mult, îmbunătăţirea marjei operaţionale şi rezultatele financiare, în ciuda impactului operaţiunilor FX din ultimele două trimestre, sunt un indicativ al forţei modelului nostru de business. În opinia noastră, operaţiunile FX vor avea un impact temporar şi ne aşteptăm ca situaţia să se amelioreze în următoarele câteva trimestre.

Ne face plăcere să anunţăm că am semnat recent cel de-al treilea contract în Taiwan, unde vom oferi servicii de pariuri sportive. Tot în Taiwan, Intralot a mai fost selectat ca furnizor de tehnologie pentru ChinaTrust Commercial Bank şi pentru Sports Betting.

În Grecia, Hellenic Lotteries, în care Intralot deţine o participaţie, a obţinut licenţă pe 12 luni pentru tichete instant, operaţiune care estimăm că va începe în primul trimestru al anului viitor. Suntem foarte încântaţi că vom participa în acest business, după succesul înregistrat în perioada 1993 - 2003. Nu în ultimul rând, Intralot îşi consolidează prezenţa în Turcia, ca urmare a cumpărării unui procent suplimentar de 25% în compania Bilyoner”, a precizat Constantinos Antonopoulos.

Despre INTRALOT

Compania grecească Intralot este lider mondial în domeniul furnizării de sisteme integrate de gaming şi conţinut inovator pentru jocuri, al pariurilor sportive şi al serviciilor de gaming interactive pentru companiile naţionale de loterie. Prezentă în 56 de jurisdicţii pe cinci continente, inclusiv în România, compania are peste 5.500 de angajaţi şi a raportat în 2012 venituri de 1,4 miliarde de euro.

Cuvinte cheie:  Intralot  crestere  profit  EBITDA