Romaqua Group anunţă lansarea proiectului “Asigurarea managementului sitului Natura 2000 ROSCI0252 Toplita – Scaunul Rotund Borsec”

24 octombrie 2013, 03.57 - Afaceri   Social   Mediu

Bucureşti - 24 octombrie 2013 -

Proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, în cadrul Programului Operaţional Sectorial “Mediu” 2007-2013

COMUNICAT DE PRE

Romaqua Group anunţă lansarea proiectului

Cod SMIS CSNR 42809

Proiectul va fi implementat în regiunea Centru, judeţul Harghita, localităţile Topliţa, Borsec, Sărmaş, Gălăuţaş. Valoarea totală a proiectului este de 1.271.681,40 Lei /284.823,82 Euro, din care valoarea eligibilă este de 1.076.886,60 Lei/241.194,81 Euro, iar contribuţia financiară Comunitară solicitată este de 969.197,94 Lei/217.075,33 Euro. Data de începere a proiectului este 1 iulie 2013, iar data de finalizare 30 iunie 2015.

Obiectivele proiectului:

Obiectivul general: Asigurarea managementului corespunzător al sitului Natura 2000 Topliţa – Scaunul Rotund Borsec, care să conducă la menţinerea stării favorabile de conservare a habitatului şi speciilor protejate de interes comunitar şi la utilizarea durabilă a resurselor din sit ca bază de dezvoltare a comunităţilor locale.

Obiective specifice: Realizarea planului de management integrat al sitului Natura 2000 printr-un proces transparent, consultativ şi participativ, creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a grupurilor ţintă identificate, cu privire la valorile, rolul şi importanţa sitului Natura 2000, creşterea capacităţii instituţionale a custodelui Romaqua Group pentru asigurarea managementului corespunzător al sitului Natura 2000.

Prin domeniul şi tematica abordate, de întărire a managementului sitului Natura 2000 Topliţa – Scaunul Rotund Borsec, şi implicit de dezvoltare a reţelei Natura 2000 în România şi de implementare a Directivelor Habitate şi Păsări ale Uniunii Europene, proiectul de faţă contribuie direct la îndeplinirea obiectivului specific al POS Mediu privind protecţia şi îmbunătăţirea biodiversităţii şi a patrimoniului natural prin sprijinirea managementului ariilor protejate, inclusiv prin implementarea reţelei Natura 2000, precum şi la implementarea sistemelor adecvate de management pentru protecţia naturii, ce reprezintă obiectivul Axei Prioritare 4 a POS Mediu.

Pentru informaţii suplimentare:
Persoana de contact: