KPMG România și Ensight anunță un nou parteneriat strategic pentru a stimula inovația

30 septembrie 2013, 01.37 - Afaceri   Social

Bucuresti - 30 septembrie 2013 - KPMG, un lider al pieței de audit și consultanță în afaceri din România și Republica Moldova și parte a rețelei globale de firme membre KPMG, și Ensight Management Consulting, unul dintre cei mai mari furnizori locali de servicii de consultanță în management, fondat în România, anunță astăzi un parteneriat menit să îmbine centrul global de resurse și baza de cunoștințe a unei companii multinaționale cu, competențele specifice unei firme cu o vastă experiență pe piața românească.

Prin această colaborare, cele două firme își propun să adauge valoare serviciilor oferite clienților. Aceasta nu implică nici o modificare a capitalului firmelor, ambele rămânând complet independente una față de cealaltă. Această colaborare este în concordanță cu strategia de creștere a KPMG în România de a se concentra pe oportunități organice și inorganice în anumite sectoare de piață în creștere.

Șerban Toader, Senior Partner la KPMG în România explică: “Acest parteneriat strategic este similar cu multe altele pe care firme membre KPMG din întreaga lume le-au încheiat cu firme de consultanță mai mici, focusate pe anumite segmente, cu scopul de a răspunde cerințelor clienților. Atunci când un client apelează la oricare dintre noi pentru servicii de consultanță în management, îl îndreptăm către firma cea mai potrivită pentru a răspunde nevoilor sale sau îi oferim servicii în parteneriat acolo unde este cazul. Aceasta este o abordare practică pentru piața românească de consultanță în management”.

Robert Maxim, Partner, Ensight Management Consulting, declară: “Sunt foarte mulțumit că am încheiat acest parteneriat cu KPMG. Am depus un efort deosebit pentru a combina cunoștințele aprofundate despre mediul de afaceri românesc cu standardele ridicate de calitate pentru serviciile de consultanță în management pe care le oferim. Parteneriatul cu o firmă cu resursele, expertiza și prestigiul KPMG reprezintă o veste excelentă pentru clienții noștri. Sunt fericit să lucrez din nou cu foștii mei colegi.”

Experiența și abilitățile specializate ale Ensight alături de cele ale KPMG în România vor oferi clienților acces la mult mai multe cunoștințe și informații, metodologii și tehnologii care să integreze concepte precum externalizarea, introducerea de centre de servicii partajate și optimizarea internă în strategia și operațiunile companiilor.

Pe măsură ce organizațiile își transformă operațiunile pentru a concura în mediul de afaceri complex actual, profesioniștii Ensight, care au o experiență semnificativă, susținuți de prezența în piață a KPMG în România și de accesul la o rețea globală de firme membre, vor oferi clienților un ciclu complet de capabilități - de la strategie până la optimizare - pentru companiile care doresc să reducă costurile și să-și îmbunătățească eficiența și eficacitatea.

Robert Maxim a fost primul manager român din cadrul departamentului de Management Consulting al KPMG în România la sfârșitul anilor `90, astfel că parteneriatul dintre cele doua entități recreează o echipă de top, care ajută clienții să își transforme afacerile, echilibrează gestiunea fluxurilor de numerar și stimulează performanța durabilă în afaceri.

Șerban Toader concluzionează: “Un element esențial al viziunii KPMG este că firma noastră este recunoscută ca un "angajator preferat" – care recrutează, motivează și dezvoltă cei mai buni oameni. Mulți dintre foștii noștri colegi sunt acum în poziții de prestigiu în companii multinaționale sau românești. Robert este unul dintre "absolvenții" școlii de afaceri KPMG în România și mă bucur că atât el, precum şi mulți alții dintre foștii noștri colegi sunt acum oameni de afaceri de succes. Alianța pe care o anunțăm astăzi, una dintre primele pe care le avem în România, este o decizie strategică prin care oferim clienților acces la cunoștințe și resurse suplimentare privind strategiile de management.”

*SFÂRȘIT*

Despre KPMG

KPMG este o rețea globală de firme de servicii profesionale care oferă servicii de audit, asistență fiscală și consultanță în afaceri. Ne desfășurăm activitatea în 156 de țări și avem 152.000 de angajați în firmele membre din întreaga lume. Firmele membre independente ale rețelei KPMG sunt afiliate la KPMG International Cooperative ("KPMG International"), o entitate elvețiană. Fiecare societate KPMG este o entitate distinctă și separată din punct de vedere legal și se descrie ca atare.

KPMG în România și Moldova își desfășoară activitatea în șase birouri amplasate în București, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Timișoara și Chișinău. În prezent din echipa noastră fac parte mai mult de 650 de angajați și parteneri, cetățeni români și moldoveni, precum și expatriați. Echipa noastră de consultanță are mai mult de 100 de profesioniști specializați într-o gamă largă de industrii și lucrează cu clienții pentru a face față provocărilor din tranzacții, procese de restructurare, sisteme de conformitate tehnologică și de risc. Practicile noastre de consultanță din întreaga lume combina aptitudinile de specialitate pentru a oferi sfaturi și implementare obiectivă care să ajute la conservarea și îmbunătățirea valorii. Pentru a afla mai multe, vizitați www.kpmg.com/ro

Despre Ensight

Ensight Management Consulting are o echipă managerială multinațională cu o vastă experiență, care au fost implicați în proiecte ample de transformare în numeroase industrii, atât la nivel strategic și tactic, cât și operațional. În cadrul Ensight, noi credem în puterea echipei și în sinergiile care pot fi dezvoltate prin colaborare. Cu o echipă de profesioniști implicați, putem schimba modul în care se fac afacerile în România.

Soluțiile noastre integrate se bazează pe competențe complementare (management, finanțe, resurse umane, IT, strategie, design organizațional, fuziuni și achiziții, logistică, marketing și vânzări) și sunt concepute pentru a răspunde celor mai importante provocări întâmpinate de companii în această perioadă. Pentru mai multe informații, vizitați www.ensight.ro

Cuvinte cheie:  KPMG România  Ensight  parteneriat