ASIROM a semnat protocolul cu PAID pentru vânzarea polițelor obligatorii de asigurare a locuințelor

Bucureşti - 28 august 2013 - ASIROM Vienna Insurance Group a semnat protocolul de colaborare cu Pool-ul de Asigurare împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), pentru intermedierea de asigurări obligatorii de locuinţe.

În cel mai scurt timp, compania noastră va fi în măsură să ofere, prin intermediul rețelei sale, pe lângă asigurarea facultativă a locuinței și polița PAD. Aplicația informatică necesară vânzării polițelor de asigurare obligatorii a locuințelor, PAD este în faza finală a implementării.

Astfel, proprietarii de locuință vor putea achiziționa de la ASIROM o acoperire completă:

• Polița PAD pentru sume asigurate de 20.000 / 10.000 EUR în funcție de tipul constructiv al locuinței cu acoperire la riscurile de cutremur de pamant, alunecare/prăbușire de teren, inundație;

• Polița complementară facultativă; aceasta se va emite cu franșize la riscurile catastrofice la nivelul sumele asigurate obligatoriu și poate acoperi, la sume asigurate egale cu sumele asigurate pe polița PAD sau la sume care exced aceste sume și alte riscuri decat cele catastrofice, riscuri cu o mai mare incidență.

“Faptul că şi asigurătorii care nu sunt membri PAID vor putea vinde poliţa obligatorie de asigurare a locuinţei este un lucru bun, ce va stimula competitivitatea pe piața asigurărilor. Acest lucru este în folosul clientului, care va putea alege pentru emiterea poliței compania ce îi aduce cele mai multe beneficii. Este probabil ca introducerea franșizei la riscurile preluate în asigurare de către PAID să conducă la o diminuare a prețurilor polițelor facultative. Sperăm însă ca intr-o perioada relativ scurta, impactul acestei diminuări de prețuri asupra subscrierii la nivelul acestei linii de business sa fie compensat prin evoluția acestui segment de piață.”, a declarat Mariana Diaconescu, președinte ASIROM.

Despre ASIROM Vienna Insurance Group

De peste 20 de ani, ASIROM este compania de asigurări tradițională a românilor, oferindu-le acestora siguranța și confortul de care au nevoie, definind permanent tendințele pieței locale a asigurărilor.

ASIROM este în primul rând o companie care oferă soluții viabile clienților săi, adaptându-și permanent produsele și tarifele la tendințele pieței, respectându-și totodată obligațiile asumate prin contractele de asigurare.

2007 s-a dovedit a fi un an de schimbări majore, care au adus beneficii notabile pentru ASIROM, rămânând în istorie drept anul când compania de asigurări s-a alăturat marii familii a grupului lider pe piața de asigurări din Europa Centrala și de Est, Vienna Insurance Group (VIG).

Vienna Insurance Group (VIG) este lider în asigurări atât în Austria, cât și în Europa Centrală și de Est. Aproximativ 50 de companii din 24 de țări formează un Grup cu o tradiție, brand-uri puternice și relații apropiate cu clienții. VIG are o experiență de 190 de ani în domeniul asigurărilor. Cu peste 24.000 de angajați, Vienna Insurance Group este liderul incontenstabil pe piețele cele mai importante din portofoliu. Prin urmare, are o poziționare excelentă, ce îi permite să profite de oportunitățile de creștere pe termen lung într-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. Vienna Insurance Group (VIG) este compania cu cel mai bun rating al indicelui ATX de pe piața bursiera austriacă; este de asemenea listat și în Prague Stock Exchange.

Departament Relatii Publice ASIROM
Tel: 021.601.1002