Advent International vinde Deutek lui Axxess Capital

14 august 2013, 03.21 - Afaceri   Construcţii

Bucuresti - 14 august 2013 - Advent International, una dintre cele mai mari firme din lume dedicate exclusiv investitiilor private de capital, a anuntat astazi vanzarea societatii Deutek, cel mai mare producator de vopsele decorative din Romania catre Emerging Europe Accession Fund (EEAF), al treilea fond de private equity administrat de Axxess Capital. Valoarea tranzactiei nu a fost comunicata.

De la achizitia Deutek in iulie 2005, Advent International a sustinut compania pentru a deveni lider de piata in Romania prin diversificarea ofertei de produse, a portofoliului de marci si a canalelor de distributie. Compania are sediul in Bucuresti fiind prezenta la nivel national in toate magazinele mari de materiale de constructii si bricolaj din Romania si la nivel regional in tarile vecine Ucraina, Bulgaria si Moldova.

Marcile cele mai cunoscute de produse Deutek, cum sunt Danke!, Oskar si Superweiss, au impus continuu noi standarde de calitate rezultat al cercetarii inovative si innoirilor tehnologice de ultima ora. Cu ajutorul unuia dintre cele mai eficiente sisteme de distributie, aceste marci de top sunt la dispozitia fiecarui consumator din Romania in peste 3500 de magazine moderne sau pot fi livrate direct in santierele de constructii.

Gabriel Enache, Director General al Deutek, a declarat:

“Advent International ne-a sustinut continuu de la momentul investitiei sale in 2005 si, in tot acest timp, a jucat un rol cheie in succesul si dezvoltarea societatii. Ne asteptam sa continuam cresterea si sa ne consolidam pozitia de lider de piata si impreuna cu noul actionar Axxess Capital.”

Comentand vanzarea companiei, Sebastian Tcaciuc, Director, Advent International, a spus:

“Am apreciat parteneriatul cu echipa de management a Deutek, ne-a placut sa lucram impreuna pentru a crea brandul recunoscut care a devenit astazi compania. Ea este acum bine pozitionata pentru a profita de ocaziile numeroase oferite de piata romaneasca si a continua sa-si urmeze strategia de dezvoltare.”

Horia Manda, Director Executiv al Axxess Capital, a spus:

“Deutek este prima investitie din Romania a EEAF, al treilea fond de private equity administrat de Axxess Capital. Asteptam cu nerabdare sa lucram impreuna cu echipa de management tanara, energica si talentata formata de Advent International. Suntem increzatori ca experienta noastra de peste 15 ani in dezvoltarea de afaceri din domeniul financiar, industrial si al serviciilor din Romania si Europa de Sud-Est se va dovedi utila companiei in eforturile sale de accelerare a cresterii si consolidare a pozitiei de lider de piata.”

Advent este o prezenta activa in industria chimica de peste 25 de ani si a investit in peste 30 de companii din sector din intreaga lume. Firma are o experienta bogata in achizitionarea acestor companii de la corporatii multinationale ajutandu-le apoi sa devina companii de succes independente. Investitiile recente ale Advent in sectorul de produse chimice si materiale includ H.C. Starck, Maxam, Mondo Minerals, Oxea si Vinnolit.

-Final-

Despre Advent International

Fondat in 1984, Advent International este unul dintre cei mai mari si experimentati investitori de nivel mondial dedicat exclusiv investitiilor de capital privat. De la infiintare firma a atras 28 de miliarde de euro si a investit in peste 280 de tranzactii de cumparare din 36 de tari, realizand si peste 210 exituri totale sau partiale. Avand birouri pe patru continente, Advent si-a alcatuit o echipa integrata la nivel global formata din peste 170 de profesionisti in investitii din America de Nord, Europa, America Latina si Asia. Firma se concentreaza asupra achizitiilor in vederea dezvoltarii si a celor traditionale precum si asupra tranzactiilor de repozitionare strategica din cinci sectoare incluzand servicii pentru companii si servicii financiare; sanatate; industriale; retail, bunuri de consum si relaxare; si tehnologie, media si telecomunicatii. Dupa 29 de ani dedicati investitiilor de private equity la nivel international, Advent ramane decis sa practice asocierea cu echipele de management pentru obtinerea unor cresteri continue de venituri si profituri la companiile din portofoliu.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.adventinternational.com.

Despre Axxess Capital

Axxess Capital este un administrator de investii independent cu peste 15 ani de experienta pe piata investitiilor de capital mici si mijlocii din Europa de Sud-Est si care are in administrare peste 250 milioane de euro in trei fonduri de investitii. Echipa Axxess Capital a incheiat pana in prezent peste 35 de tranzactii de investitii de capital privat si a iesit din 25, sustinind cresterea si dezvoltarea unor societati din sectoare cum sunt servicii financiare, industria prelucratoare, informatica si calculatoare, retail specializat, bunuri de consum etc.

Emerging Europe Accession Fund, al treilea fond de investitii administrat de Axxess Capital a fost inchis in noiembrie 2010. Fondul urmareste sa fructifice experienta echipei Axxess Capital si a talentului managerial local pentru a valorifica oportunitatile cu potential mare de crestere pe termen mediu si lung.

Pentru mai multe informatii, vizitati www.axxesscapital.net.

Cuvinte cheie:  vanzare  Deutek  EEAF