- Preşedintele Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia, Cemil Çiçek, împreună cu o delegaţie parlamentară turcă efectuează o vizită oficială în România, la invitaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea; din program: 12:10 - sosire la Palatul Parlamentului (intrarea C1) 12:20 - în

Bucuresti - 04 iunie 2013 - Prima zi de vară a adus cu sine o mult aşteptată surpriză pentru micii locuitori ai Capitalei. Evenimentul Cişmigiul Copiilor, organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB, a devenit deja o frumoasă tradiţie - certificată prin succesul celor douăsprezece ediţii consecutive.

Pe 1 iunie, Parcul Cişmigiu a fost transformat într-un tărâm de basm. Un ţinut în care nu există graniţe şi totul este posibil: poveştile prind viaţă, eroi celebri îţi devin prieteni, dorinţele sunt îndeplinite, iar surprizele te întâmpină la fiecare pas.

Într-o singură zi, în Cişmigiul Copiilor, celor mici le-au fost satisfăcute toate capriciile. Aceştia au avut parte de spectacolele de teatru, muzică, dans, jocuri şi concursuri, s-au întâlnit cu personajele lor preferate şi au zburdat vesel printre spiriduşi, marionete, acrobaţi pe catalige, clovni şi dinozauri, care au adus un plus de culoare Parcului Cişmigiu.

Entuziasmul şi frenezia au dominat atmosfera, iar cei mici s-au reunit în jurul scenelor, unde s-au întâlnit cu Scufiţa Roşie, Motanul Încălţat, Cenuşăreasa, Peter Pan sau Elefănţelul Curios. Pe aleile parcului, talentul s-a împletit cu jocul. Copii de toate vârstele au avut prilejul să-şi descopere noi pasiuni în cadrul atelierelor de teatru, arte plastice, Origami, limbi străine şi percuţie. N-au lipsit nici jocurile gonflabile, iar la concursuri au participat sute de copii, pe parcursul întregii zile.

Adulţii au fost implicaţi la rândul lor în activităţile din Cişmigiul Copiilor. Organizaţia Salvaţi Copiii le-a reamintit că responsabiilitatea de părinte şi violenţa nu trebuie să se întâlnească în procesul de creştere şi educare a copilului. Ca urmare, ei au fost chemaţi să dezlipească etichete care îi damnează pe cei mici, de pe tricouri special realizate în acest scop. Astfel, în timpul concertului susţinut de CRBL, toţi cei prezenţi, împreună cu artistul, au trăit un moment emoţionat în care părinţii şi copiii au şters stigmatul de „Copil rău“, înlocuindu-l cu cel de „Copil bun“.

Cu bucurie mentionăm că, anul acesta, în Cişmigiul Copiilor s-au adunat aproximativ 30.000 de participanţi, ceea ce dovedeşte faptul că evenimentul se bucură în continuare de un real succes.

Vă mulţumim că ne-aţi fost alături. Urmăriţi-ne în continuare pe şi .
Parteneri media: Realitatea TV, TV City, Radio România Cultural, Radio Bucureşti FM, RFI România, 24FUN, Şapte Seri, mediaTrust România, Ring, BeWhere, Cărtureşti

Parteneri media online: Port.ro, metropotam.ro, 4arte.ro, modernism.ro, iconcert.ro, Teatral.ro, goingout.ro, hipmag.ro, inoras.ro, urban.ro, orasulm.eu, diseara.ro, hotcity.ro, bigcitylife.ro, ziarulmetropolis.ro.

Contact:
Mădălina Negrea
PR ArCuB

Cuvinte cheie:  ARCUB  sarbatoare  copii

- Preşedintele Marii Adunări Naţionale a Republicii Turcia, Cemil Çiçek, împreună cu o delegaţie parlamentară turcă efectuează o vizită oficială în România, la invitaţia preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea; din program:   12:10 - sosire la Palatul Parlamentului (intrarea C1) 12:20 - în