Constanța, gazdă a primei regate “tall ships” din Marea Neagră

16 mai 2013, 05.21 - Afaceri   Social   Sport

Bucuresti - 16 mai 2013 - Navigator Yacht Club (NYC) organizează la Constanța, sub egida Sail Training International (STI), prima regata “tall ships” desfășurată exclusiv în Marea Neagră, în luna mai a anului viitor.

“SCF Black Sea Tall Ships Regatta” va avea loc între 30 aprilie şi 27 mai 2014. Navele participante la regată vor concura pe traseul Varna – Novorosiisk – Sochi – Constanța. La finalul cursei, întrega flotă participantă va rămâne în portul Constanța în perioada 24 – 27 mai 2014, iar navele vor fi deschise publicului. Totodată, la Constanța, va avea loc și ceremonia de premiere a participanților.

Din partea României, la regată, va participa şi nava şcoală Mircea, care împlineşte anul viitor 75 de ani de când se află în serviciul marinei române, De altfel, bricul Mircea a mai participat la astfel de curse şi se bucură de mare apreciere la nivel internațional. Regata este deschisă oricărei ambarcațiuni cu vele care îndeplinește condițiile specificate pe pagina de internet a STI unde se găsește și formularul de înscriere. (http://www.sailtraininginternational.org/events/eventsscf-black-sea-tall-ships-regatta-2014)

Regata va fi organizată în România de Navigator Yacht Club în parteneriat cu Academia Navală Mircea cel Bătrân, Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A. şi Primăria Municipiului Constanţa.

O delegaţie din partea STI, formată din Gwyn Brown, director comercial, Peter Newel, director de cursă şi Robin Snouck Hurgronje, preşedinte de regată, se află în perioada 14-17 mai a.c în vizită la Constanţa, în vederea organizării evenimentului de anul viitor. În cadrul vizitei, reprezentanţii STI s-au întâlnit cu viceprimarul Constanţei, Decebal Făgădău, cu membrii conducerii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime şi vor participa la o şedinţă de lucru cu organizatorii români.

Organizatorii vor face cunoscute detaliile cu privire la modalitatea de înscriere a tinerilor doritori să se îmbarce la bordul unei nave pe perioada regatei. Participarea se va face contra cost. Cu această ocazie, lansăm o invitație către potențialii sponsori, să finanțeze participarea tinerilor merituoși la acest program de instruire.

STI este o organizatie non profit din Marea Britanie care de peste jumătate de secol întreprinde activități legate de „sail training”. Conceptul de „sail training” constă în educarea și instruirea tinerilor la bordul navelor cu vele. Astfel, tinerii se confruntă cu numeroase provocări, atât fizice, cât și emoționale, dar, sub îndrumarea instructorilor cu experiență, reușesc să deprindă aptitudini de lucru în echipă, disciplină, responsabilitate. Majoritatea celor care se angajează în aceasta activitate, o consideră o experiență care le-a schimbat profund viața.

Sponsorul STI pentru regata din Marea Neagră este Sovcomflot, cea mai mare companie de shipping din Federația Rusă.

NYC este o organizație non profit, din România, care promovează și întreprinde activtăți în domeniul sporturilor nautice. NYC va suporta toate costurile ce decurg din contractul cu STI, din fondurile atrase de la membrii organizației și sponsori. Partenerii nostrii, amintiți mai sus, vor contribui cu infrastructura, logistica și alte resurse non-financiare de care dispun.

Pentru alte informații puteți consulta pagina de internet http://www.sailtraininginternational.org/ sau să ne scrieți la crew@ycn.ro

Persoană de contact:
Alin Vintilă, manager de proiect

Cuvinte cheie:  Constanta  regata  tall ships

Constanța, gazdă a primei regate “tall ships” din Marea Neagră

Video