Global Film Studio îşi extinde Consiliul Consultativ prin onorabilul Dr. Dumitru Preda, Ambasadorul României în Cuba

21 ianuarie 2013, 12.47 - Afaceri   Artă & Entertainment

Brasov - 21 ianuarie 2013 -

Global Film Studio, o companie de finanţare şi holding de media, anunţă că Dr. Dumitru Preda, Ambasadorul român în Cuba dar şi unul dintre cei mai renumiţi istorici români, s-a alăturat Consiliului Consultativ al acesteia. Dr. Preda a fost ales în consiliu în cadrul Adunării generale a companiei, care a avul loc pe data de 7 ianuarie in Toronto, Canada. Printre membrii Consiliului Consultativ, cărora li se alătură Dr. Preda, se numără şi dl. Wim Hoste - expert în finanţe, impozit şi management internaţional din Londra - si dl. Fadi Karam -  manager de afaceri si branding din Dubai. În cadrul Adunării generale, compania l-a ales de asemenea şi pe managerul şi antreprenorul de origine belgiana, dl. Bernhard Szondi, pentru a se alătura Consiliului de Administratie, numindu-l noul C.F.O.

▪       Dumitru Preda, PhD, este Ministru-consilier, Director al DOR-MAE (Direcţiunea Originilor Române, Departamentul pentru relaţii cu românii care trăiesc în străinătate); fost deputat delegat permanent al României la UNESCO (Paris) din 2002; Insărcinat cu Afaceri a.i. în 2004 şi 2006 şi, începând din noiembrie 2011, serveşte drept Ambasador român în Cuba. Activitatea sa în Cuba este apreciată ca fiind cea care va ajuta la extinderea relaţiilor culturale, economice şi medicale şi a colaborărilor dintre cele două ţări în următorii ani.

Considerat ca unul dintre cei mai renumiţi istorici români, acesta a primit gradul de Doctor în istorie cu teza sa 'Relaţiile politice şi militare ale României cu Antanta 1914-1918', de la Universitatea din Bucureşti. Acesta este autorul a 50 de volume şi a peste 150 de studii publicate internaţional. În 2002 acesta a primit diploma de merit în Ministerul român al Afacerilor Externe pentru “contribuţia remarcabilă în activitatea diplomatică”.

Alegerea Dr-lui Preda ca membru al Consiliului Consultativ vine in urma succesului de care a avut parte premiera documentarului BRAŞOV: PROBABLY THE BEST CITY IN THE WORLD, finantat de Global Film Studio si realizat de Brasov Film Center, ce a avut loc în cadrul “Săptămânii filmului românesc”. Acest eveniment a fost ţinut în Havana în luna noiembrie a anului trecut, fiind organizat de Ambasada română în parteneriat cu Institutul Cubanez de Arte şi Cinematografie (ICAIC), Biroul istoricului oraşului Havana şi Ministerul român al afacerilor externe.

Preşedintele consiliului, Secretar şi Trezorier al companiei Global Film Studio este Bruno Pischiutta si Directorul executiv este Daria Trifu. Ca urmare a succesului pe care l-a avut documentarul despre Brasov în Cuba şi a creării unor relaţii importante cu mass-media cubaneză şi directori executivi ai industriei cinematografice, Pischiutta şi Trifu dovedesc încă o dată că sunt cei mai dedicaţi şi cei mai eficienţi promotori ai oraşului Braşov din întreaga lume. Global Film Studio s-a angajat să producă un lungmetraj în Cuba, să aducă în Havana International Film Workshops şi să deschidă o sucursală de afaceri în Cuba în 2013.

Despre Global Film Studio

Global Film Studio finanţează Braşov Film Center. Centrul deţine şi organizează anual festivalul nonviolent “Braşov International Film Festival & Market” şi “Braşov International Film Workshops” care, in acest an, se vor desfăşura în perioada 1-11 August, în amfiteatrul hotelului de cinci stele Aro Palace din Braşov.

Pentru mai multe informaţii în legatură cu Global Film Studio, accesaţi:

Pentru mai multe informaţii în legatură cu Braşov Film Center, accesaţi:

Pentru mai multe ştiri în legatură cu Global Film Studio, accesaţi:

Contact:

Relaţii publice