Comunicat de presa EDU-TIM Consultanta Europeana

22 noiembrie 2012, 04.49 - Afaceri   Educaţie / Cultură

Bucuresti - 22 noiembrie 2012 - S.C. EDU-TIM Consultanta Europeana S.R.L organizeaza, la Bucuresti, în perioada 23-25 noiembrie 2012, Conferinta Nationala - “Practica «pe bune» – adevarata şansa a elevilor şi a studentilor pentru ocuparea unui loc de munca” -. Evenimentul va marca finalizarea proiectului “Practica sa inveti, invata sa practici!” – ID 20143, cofinantat din FSE prin POSDRU 2007-2013. Mai exact, vor fi prezentate rezultatele proiectului, conform tematicii conferinţei, va fi prezentat draftul Rezoluţiei proiectului „Practică să înveţi, învaţă să practici!“, filmul „Practică să înveţi, învaţă să practici!“, proiectul premierelor.

La eveniment vor participa elevii si studenții din grupul tinta, profesori si tutori de practica din invatamantul preuniversitar si universitar, experti pentru programe de pregatire practica, reprezentanti ai Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS), ai Centrului National pentru Dezvoltarea Invatamantului Profesional Tehnic (CNDIPT), ai autoritatilor locale, precum si profesori, elevi, studenti si agenti economici.

Deschiderea conferintei va avea loc sambata, 24 noiembrie a.c., incepand cu orele 9.30, in Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" din Bucuresti.

Am fi onorati daca ati raspunde invitatiei noastre!
Atasat, va transmitem invitatia si programul conferintei.

Va rugam sa ne transmiteti un mail pentru confirmarea participarii dvs. la aceasta adresa de mail, pana joi, 22 noiembrie!

Informatii Suport:
Proiectul „Practică să înveţi, învaţă să practici!“, unic şi inovator în domeniul stagiilor de practică, este derulat de S.C. EDU-TIM Consultanţă Europeană SRL, în parteneriat cu S.C. SIVECO ROMÂNIA S.A. şi este finanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU 2007 – 2013), ID 20143.

Obiectivele proiectului sunt acelea de a conştientiza şi mediatiza importanţa efectuării stagiului de practică pentru elevii şi studenţii din România. Desfăşurându-se pe o perioada de 36 luni, activităţile proiectului vizează, pe componenta de conştientizare un grup țintă 840 elevi, studenţi, tutori şi posibili angajatori. Prin componenta de mediatizare, proiectul îşi propune sensibilizarea unui public de peste 4.000.000 de tineri, privind rolul şi importanţa efectuării stagiului de practică pentru inserţia pe piaţa muncii.

Viziunea S.C. EDU-TIM Consultanță Europeană S.R.L., exprimată prin proiectul „Practică să înveți, învață să practici!” este de a revoluționa domeniul stagiilor de practică pentru elevi și studenți. Implementarea proiectului lansat de către S.C. EDU-TIM Consultanță Europeană S.R.L., alături de partenerul național, S.C. SIVECO România S.A., va aduce un beneficiu semnificativ în evoluția societății educaționale, atât din punct de vedere al desfășurării practicii, cât și din perspectiva socio-economică de îmbunătățire a situației pe piața muncii. Proiectul „Practică să înveți, învață să practici!” poate fi implementat cu succes, atât în România, cât și în Europa.

Pentru mai multe informaţii vizitaţi site-ul www.invatasapractici.ro; www.scoalaedu.ro
sau contactaţi-ne pe adresa de e-mail: office@edutim.ro
Responsabil PR: Vergu Liana Patricia
S.C. EDU-TIM Consultanţă Europeană S.R.L.

Vergu Liana Patricia
Expert Comunicare și Relații Publice