Performanţele economice ale firmelor româneşti vor fi premiate la Topul Naţional al Firmelor

21 noiembrie 2012, 02.59 - Afaceri   Evenimente

Bucuresti - 21 noiembrie 2012 - Camera de Comerţ şi Industrie a României organizează în data de 22 noiembrie 2012, Gala Topului Naţional al Firmelor, ediţia a XIX-a, care va premia companiile situate pe primul loc conform singurului clasament al companiilor care se supune rigorilor legii şi unei metodologii complexe şi unitare, implementate la nivel naţional de Sistemul Camerelor de Comerţ şi Industrie din România.

Urmaş al tradiţionalei “rânduieli a negustorilor”, demarate după 1864, odată cu înfiinţarea primei Camere de Comerţ în România moderne şi reluat după renaşterea Sistemului Cameral din ţara noastră, mai precis după 1994, organizarea Topului Firmelor este nu numai o obligaţie ce revine Sistemului Cameral conform legii, ci şi sărbătoarea elitelor din mediul de afaceri.

Ajuns la cea de-a XIX-a ediţie, Topul Naţional al Firmelor va aduce în atenţia mediului economic, politic, media, opiniei publice naţionale şi internaţionale, numele celor mai performante companii, care au reuşit să se situeze în fruntea clasamentului conform rezultatelor economico-financiare publicate de agenţii economici care activează în România, pentru anul 2011.

Prin realizarea acestui clasament la nivel naţional, Camera Naţională, întregul Sistem Cameral, îşi confirmă menirea de a contribui la crearea unui mediu de afaceri predictibil, în care performanţa este recunoscută şi apreciată.

„La capătul drumului, învingător fiind, ştii sigur că această cunună străluceşte o singură clipă, în momentul decernării premiului şi devine o povară pentru tot restul ce va urma ca să o păstrezi. Încă o dată şi încă o dată şi încă o dată.”, declara E.S. Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Domnul Mihail M. Vlasov. În actualul context politico-economic, organizarea Topului Naţional al Firmelor este şi o ocazie de a atrage atenţia asupra importanţei aspectelor economice de pe agenda publică.

„Să sperăm că într-o nouă alcătuire şi o oarecare bunăvoinţă faţă de omul de afaceri, actuala putere administrativ-politică să fie pentru noi asociatul dorit de fiecare întreprinzător corect şi nehrăpăreţ”, a punctat Preşedintele Camerei Naţionale.

În Topul Naţional al Firmelor, realizat pe baza rezultatelor anului 2011, s-au calificat 6424 de companii, clasate pe primele 10 locuri în cele 6 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare şi High Tech; Industrie, Agricultură, Pescuit, Piscicultură; Construcţii; Servicii; Comerţ Turism), fiecare domeniu fiind împărţit în grupe conform codului CAEN şi clase de mărime (microîntreprindere, întreprindere mică, întreprindere mijlocie, întreprindere mare şi foarte mare). Dintre aceste companii, 917 s-au poziţionat în fruntea clasamentului, fiind declarate câştigătoare ale Premiului Naţional la categoriile menţionate.

Cele mai multe companii premiate (376) sunt din sectorul industrie, urmate de sectorul serviciilor (271) şi de sectorul comerţ-turism (112), ceea ce reprezintă o radiografie a orientării şi adaptării interesului comunităţii de afaceri din România la condiţiile concrete de dezvoltare economică.

În cadrul evenimentului va fi lansat catalogul „Topul Naţional al Firmelor, ediţia 2012”, care cuprinde cea mai valoroasă bază de date pentru mediul de afaceri românesc, reprezentând coordonatele celor 6424 de companii clasate pe primele 10 locuri la nivel naţional dintre care 917 companii ocupă locul I.

Cuvinte cheie:  Top  National  Firme

Performanţele economice  ale firmelor româneşti  vor fi premiate la Topul Naţional al Firmelor