Premieră The Lawyer: Un avocat român este desemnat Managerul Anului în Europa

26 octombrie 2012, 12.31 - Afaceri   Justiţie   Avocatură

Bucuresti - 26 octombrie 2012 - Avocatul Florentin Ţuca, fondatorul Ţuca Zbârcea & Asociaţii, a primit cea mai înaltă distincţie The Lawyer în cadrul galei de premiere The Lawyer European Awards 2012. Este pentru prima oară când un avocat român din fruntea unei firme de avocatură independente obține această recunoaștere. Țuca Zbârcea & Asociații este deținătoarea titlului The Lawyer de Firma de Avocatură a Anului în Europa de Est și Balcani în 2010.

În seara zilei de 25 octombrie, The Lawyer a organizat la Monte Carlo ceremonia de premiere The Lawyer European Awards 2012, dedicată elitei juridice de pe bătrânul continent. 88 de firme de avocatură independente şi internaţionale au concurat în acest an pentru cele mai prestigioase distincţii conferite comunităţii juridice din Europa.

Într-o atmosferă de gală, şi în prezenţa câtorva sute de participanţi, au fost decernate 19 trofee firmelor de avocatură care au înregistrat performanţe remarcabile în decursul ultimului an, precum şi liderilor care, prin decizii strategice şi management vizionar, au avut un aport semnificativ în evoluţia şi dezvoltarea business-ului în ultimele 12 luni.

Unul dintre cel mai importante trofee ale serii, şi anume Managing Partner-ul Anului din Europa a revenit unui avocat din România, pentru prima dată în istoria premiilor The Lawyer.

Florentin Ţuca a fost desemnat marele câştigător de către un juriu format din 15 executivi de top din cadrul unor companii de renume precum Caterpillar, CBS Outdoor, Mitsui Sumitomo Insurance, HBO Europe, Unisys, Rusal, InterContinental Hotels Group, precum şi reprezentanţi ai unor firme de avocatură de prestigiu. El a concurat în această categorie cu parteneri coordonatori ai unor firme de avocatură din Franţa, Germania, Italia, Finlanda şi Ucraina. Potrivit organizatorilor, românul Florentin Ţuca a câştigat premiul cel mare „pentru ritmul neobosit şi modelul inspiraţional de management”.

Titlul Managing Partner-ul Anului din Europa se acordă managerului care a dovedit calităţi remarcabile de lider, ale cărui viziune şi gândire strategică au contribuit la dezvoltarea şi succesul firmei, la îmbunătăţirea relaţiei cu clienţii, atragerea de mandate şi clienţi noi, transformarea culturii organizaţionale etc.

Prezent la ceremonia de la Monte Carlo, Florentin Ţuca a mulţumit organizatorilor şi membrilor juriului: „E un premiu extrem de onorant, evident. Deşi sună ca recunoaştere individuală, el reprezintă, de fapt, un Oscar colectiv, certificarea performanţelor de grup ale partenerilor mei. Nu e premiul meu, e medalia de aur a echipei!”.

În cadrul ceremoniei din acest an, Ţuca Zbârcea & Asociaţii intrase în cursa pentru două premii, şi anume Firma de Avocatură a Anului în România şi Managing Partner-ul Anului din Europa. Aceste nominalizări urmează succesului înregistrat în 2010 prin câştigarea trofeului Firma de Avocatură a Anului în Europa de Est şi Balcani în cadrul aceleaşi competiţii.

Managing Partner-ul Anului din Europa este al doilea premiu internaţional pe care Ţuca Zbârcea & Asociaţii îl obţine în recunoaşterea caracterului vizionar al stilului de conducere. În martie 2012, firmei i-a fost conferit titlul Best Managed Workplace în cadrul ceremoniei MPF European Leadership Awards 2012, fiind totodată desemnată ca una dintre firmele cu cel mai apreciat stil de management. De asemenea, Ţuca Zbârcea & Asociaţii este deţinătoarea a două titluri Best Employer in Romania în 2008/09 şi 2010/11 obţinute din partea Aon Hewitt.

Ceremonia de premiere The Lawyer European Awards este un eveniment unic dedicat comunităţii juridice din Europa, reunind anual câteva sute de invitaţi. În acest an, gala a coincis cu prima zi a conferinţei The Lawyer European Conference având ca temă principală strategiile de management la nivelul firmelor independente de avocatură. Conferinţa are loc la Monte Carlo în zilele de 25 şi 26 octombrie 2012.

Lista completă a firmelor nominalizate la premiile The Lawyer European Awards este disponibilă pe site-ul publicaţiei britanice - http://www.thelawyer.com/1013769.article

Detalii despre gala de premiere şi conferinţa The Lawyer European Awards and Conference pot fi obţinute de pe site-ul dedicat - http://www.centaur2.co.uk/thelawyer/europeanawards/index.shtml

Despre Florentin Ţuca, Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii:

Florentin Ţuca este Managing Partner al Ţuca Zbârcea & Asociaţii. Cu o experienţă de 19 ani, el este specializat în drept societar, concesiuni şi PPP, precum şi fuziuni şi achiziţii/privatizări. De asemenea, el deţine o bogată activitate de reprezentare în proceduri de arbitraj intern şi internaţional, cu deosebire speţe rezultând din încălcarea diverselor tratate bilaterale privind protecţia reciprocă a investiţiilor. El a coordonat echipa de avocați care a reprezentat cu succes România în trei dosare de arbitraj în fața Centrului International de Reglementare a Diferendelor Relative la Investitii (ICSID) de la Washington, valoarea despăgubirilor pretinse de reclamanți depășind 700 milioane de dolari.

În calitate de consultant/expert, Florentin Țuca a fost implicat în procese de elaborare a unor proiecte legislative în diverse domenii (privatizări, concesiuni, sectorul bancar etc). În 2011, el a făcut parte din echipa de avocaţi selectată de Ministerul de Justiţie în cadrul proiectului finanţat de Banca Mondială privind „Pregătirea punerii în aplicare a Codului Civil, Codului Penal, Codului de Procedură Civilă şi Codului de Procedură Penală”.

Florentin Ţuca este Doctor „Magna Cum Laude” în Parteneriat Public-Privat și expert autorizat achiziții publice.

Despre Ţuca Zbârcea & Asociaţii:

Cu o echipă formată din 95 de avocaţi dintre care 20 parteneri în cadrul biroului din Bucureşti, Ţuca Zbârcea & Asociaţii operează un sediu secundar în Cluj-Napoca, care funcţionează în asociere cu Nistorescu, Şomlea & Asociaţii, cât şi un birou de reprezentanţă în Madrid, Spania. Totodată, firma a stabilit o colaborare strategică pe principiul „best friend” cu firma de avocatură Ţurcan Cazac, liderul pieţei de avocatură de business din Chişinău, Republica Moldova.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii oferă asistenţă juridică în toate domeniile dreptului, fiind recomandată de prestigioase directoare internaţionale de specialitate pentru serviciile în domenii precum litigii şi arbitraje internaţionale, achiziţii publice, energie şi resurse naturale, drept financiar-bancar, infrastructura, dreptul muncii si drept social, drept societar şi comercial, fuziuni, achiziţii / privatizări, etc.

Ţuca Zbârcea & Asociaţii a primit numeroase aprecieri şi distincţii pentru dinamismul, viziunea şi determinarea cu care a adoptat practici inovatoare pe piaţa serviciilor juridice din România. Astfel, în ultimii cinci ani, Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost singura casă de avocatură din Europa de Est recunoscută în raportul Financial Times’ Innovative Lawyers ca una dintre cele mai inovatoare firme de avocatură din Europa Continentală. Totodată, firma a câştigat premiul Law Firm of the Year: Romania (IFLR European Awards 2012), premiul Best Managed Workplace pentru cel mai apreciat stil de management (MPF European Leadership Awards 2012), premiul Law Firm of the Year: Eastern Europe and the Balkans (The Lawyer European Awards 2010), premiul Law Firm of the Year (Chambers Europe Awards for Excellence 2010). De asemenea, timp de patru ani consecutivi Ţuca Zbârcea & Asociaţii a fost desemnată Firma de avocatură a anului din România, urmare a nominalizărilor primite din partea unui juriu independent, constituit din reputaţi oameni de afaceri.

Portofoliul Ţuca Zbârcea & Asociaţii include numeroase companii naţionale şi multi-naţionale, importante instituţii financiare, precum şi autorităţi publice şi instituţii guvernamentale. Printre cei mai reprezentativi clienţi se numără: Erste Bank / Banca Comercială Română (BCR), OMV Petrom, CEZ, Rompetrol Rafinare, ArcelorMittal, Carrefour, Romtelecom, Orkla Foods, Colgate Palmolive, GED Capital Development, Cadbury, Bursa de Valori Bucureşti, BRD-Groupe Société Générale, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Philip Morris, Alstom Transport, Siemens, Ericsson Telecommunications Romania, ING Real Estate etc.

Alina Pintică
Tel: (40-21) 204 88 90