Parteneriatul SAE Bucharest – UBISOFT pentru educarea viitorilor dezvoltatori de jocuri

Bucureşti - 06 septembrie 2012 - Filiala locală a Institutului SAE (School of Audio Engineering) - cea mai mare și mai prestigioasă școală privată de media, anunță semnarea unui parteneriat cu Ubisoft România – cea mai importantă companie producătoare de jocuri video pentru PC și console prezentă în România.

Parteneriatul are drept scop creșterea nivelului de conștientizare privind rolul procesului educațional în formarea și câștigarea competențelor profesionale, prin desfășurarea reciprocă de activități educaționale pe niveluri multiple.

Drept urmare, UBISOFT se va implica activ în cadrul cursurilor universitare ale SAE de Animation & Game Design prin constituirea de grupe mixte de lucru (profesor-SAE, student-SAE, partener UBISOFT), pentru diferite tipuri de acţiuni cu caracter permanent sau punctual, care să rezolve probleme de interes comun.

„Institutul SAE este recunoscut la nivel global și parteneriatul este un pas normal pentru UBISOFT. Sunt sigur că vasta experiență pe care UBISOFT o aduce din industrie și modelul unic de învățământ SAE vor avea un efect decisiv asupra industriei de gaming din România. UBISOFT a avut mereu nevoie de forță de muncă bună, care să se ridice la un standard înalt, iar acțiunea aceasta este o mutare strategică în asigurarea unui flux continuu de profesioniști.” – a delcarat Sebastien Delen, Managing Director UBISOFT.

„Parteneriatul cu UBISOFT reprezintă unul dintre pașii strategici pe care SAE și-i propune pentru acest final de an. De altfel, este un pas firesc pentru orice instituție de învățământ precum SAE, care pune accentul pe pregătirea practică a studenților: să atragă parteneri din mediul economic care să se implice atât în pregătirea studenților, cât și apoi în absorbirea acestora în cadrul celor mai bune companii de profil din industrie”, a declarat Laura Georgescu-Baron, Coordonator Academic SAE Institute Bucharest.

Astfel, parteneriatul va pune în valoare și componenta de absorbire și integrare în mediul economic și de afaceri reprezentat de UBISOFT a absolvenților SAE, prin organizarea susținută a activităților de recrutare și testare, dar și prin derularea programelor de interviuri, stagii de practică, oferte de angajare (part-time şi full-time).

„Parteneriatul cu SAE rezolvă o problemă a industriei locale de gaming și anume recrutarea unor viitori colegi bine pregătiți care să facă față cu brio solicitărilor, încă din prima zi. UBISOFT România este în plină dezvoltare, iar parteneriatul cu SAE, o școală de media cu renume mondial, nu face decât să confirme standardele înalte pe care ambele companii le promovează.”, a declarat Grigoriada Stroe, Country HR Director.

„Apreciez sincer deschiderea de care au dat dovadă cei de la UBISOFT și mă bucur că am găsit în ei adevărați parteneri. De altfel, déjà am demarat pregătirile pentru prima activitate pe care o vom derula împreună: luna aceasta, tradiționalul eveniment SAE Ziua porților deschise va avea ca temă Gamingul. Îi așteptăm, deci, pe toți pasionații de jocuri video! Vor avea ocazia să se joace și să afle mai multe despre o eventuală carieră în domeniu.”, conchide Ciprian Alexandrescu, General Manager SAE Institute Bucharest.

SAE Institute (School of Audio Engineering) este cea mai mare și mai prestigioasă școală privată de media din lume cu 54 de filiale în 26 de țări care funcționează la aceleași standarde și oferă aceeași diplomă internațională recunoscută pe plan mondial.

Cheia succesului aceseti școli constă în accentul foarte puternic pe care îl pune pe partea practică, dublat de echipamentele de ultimă generație. Anual, mii de talente creative din toate colțurile lumii își finalizează cursurile și stadiul de practică în domenii precum Sound Engineering, Animation & Game Design, Film Making sau Online Journalism, doar pentru a fi apoi absobiți de cele mai bune companii de profil din industrie, având deja un portofoliu amplu.

SAE Institute Bucharest este filiala locală a prestigiosului institut de învătământ, oferind studenților români aceeași pregătire internațională cu un puternic accent pe partea practică. Deschis în august 2011, SAE Institute Bucharest oferă în acest moment 3 tipuri de studii universitare structurate în 2 ani de studiu: Sound/Audio Engineering, Film Making și Animation & Game Design. Totodată, filial din România organizează și cursuri scurte de 8-12 săptămâni, adresate celor care vor să își completeze cunoștințele dintr-un anumit domeniu sau celor care vor să-și testeze interesul și abilitățile pentru o carieră în industria media. Mai multe informații puteți găsi pe www.bucharest.sae.edu.

UBISOFT este unul dintre cei mai importanți producători, publisheri și distribuitori de produse de divertisment interactive, la nivel mondial, care a crescut considerabil printr-o gamă de produse și parteneriate, diversificate și de calitate. Ubisoft are echipe de dezvoltare în 27 de țări și distribuie jocuri în 55 țări pretutindeni în lume. Obiectivul principal este realizarea de jocuri video de cea mai înaltă calitate, folosind tehnologii de ultimă oră. În anul fiscal 2011-12 Ubisoft a înregistrat o cifră de vânzări de 1031 milioane de euro. Pentru mai multe detalii vizitați www.ubisoftgroup.com.

Ubisoft România este prezentă pe plan local încă din 1992, fiind primul studio deschis după cel din Franța. Cei peste 1000 de angajați au dezvoltat integral titluri ca Blazing Angels: Squadrons of WWII, Blazing Angels 2: Secret Missions of WWII, Tom Clancy’s H.A.W.X. și Tom Clancy's H.A.W.X 2 și au contribuit la dezvoltarea și testarea unor titluri de renume ca: Assassin’s Creed Brotherhood și Revelations, Ghost Recon Future Soldier, dar și Just Dance 3.

Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să o contactaţi pe
Anca Rancea
PR Manager SAE Institute Bucharest