Finalizarea proiectului STASS

Bucureşti - 11 iulie 2012 - Fundația pentru Educaţie și Dezvoltare MediaPro (FEDM) anunță organizarea Conferinței de încheiere a proiectului cu titlul “Şanse mai bune pentru ocuparea tinerilor absolvenţi de studii superioare - STASS”.

Proiectul STASS este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Perioada de implementare a acestuia a fost de 18 luni, din februarie 2011 până în iulie 2012.

Proiectul STASS a promovat măsuri integrate pentru creșterea gradului de ocupare a tinerilor șomeri absolvenți de studii superioare și a furnizat membrilor grupului ţintă o imagine complexă privind piaţa muncii, precum și o viziune cuprinzătoare a elementelor de plus valoare dintr-un CV, importante mai ales în situația în care trebuie să abordezi un angajator sau trebuie să pregătești interviul de angajare.

Activitățile proiectului au cuprins:
- Seminarii de orientare profesională destinate membrilor grupului ţintă;
- Seminarii de informare;
- Seminarii de consiliere specializată în domeniul Resurselor Umane;
- Activități de mediere a muncii: o bursă a locurilor de muncă în format clasic; o bursa a locurilor de muncă în format online;
- Dezvoltarea unui portal - www.profesiionline.ro - care să medieze dezinteresat întânirea dintre cererea și oferta de muncă și să asigure fiecărei persoane interesate accesul liber la informațiile relavante despre piața muncii;
- Studiu privind piața muncii în regiune;
- Studiu privind profilul tânărului absolvent de studii superioare aflat în căutarea unui loc de muncă.

Implementarea proiectului a fost coordonată de Fundația pentru Educație și Dezvoltare MediaPro, în calitate de beneficiar, în colaborare cu partenerii MEDIAFAX SA și Media Sat SRL.

Conferința va avea loc vineri, 13 iulie, începând cu orele 9:30, la Hotel Athenee Palace Hilton, sala Regina Maria, și va fi susținută de Sorin Cîrciu, managerul proiectului STASS.

Persoană de contact:
Anda Mihăilă