Final Distribution produce țigla Novatik, prima țiglă metalică în panouri mici fabricată în România

26 iunie 2012, 12.22 - Afaceri   Construcţii

Bucuresti - 26 iunie 2012 -

• Designul optim al țiglelor Novatik și greutatea redusă a acestora garantează funcționalitatea în deplină siguranță a acoperișului

• Capacitatea maximă de producție de țiglă Novatik este de 1.000.000 de mp/an

Final Distribution, importatorul exclusiv în România al brandurilor Gerard și Delta şi producătorul sistemului de jgheaburi și burlane Novatik a deschis o nouă linie de producție în Băicoi – Prahova, în urma unei investiții de peste o jumătate de milion de euro. Capacitatea de producție de țiglă Novatik este de 1.000.000 de mp/an. Astfel, începând cu luna iunie compania a demarat producția țiglei Novatik, prima țiglă metalicăîn panouri mici fabricată în România.

“După anul 2008 am luat o decizie strategică și anume să începem producția. A fost o decizie grea, mai ales având în vedere contextul economic, dar care cu fiecare zi ce trece se dovedește a fi extrem de inspirată. Am devenit producători de jgheaburi și burlane Novatik, iar din iunie 2012 producem și țiglă metalică în panouri mici Novatik. Este un produs cu performanțe deosebite cu ajutorul căruia ne dorim să intrăm și pe alte segmente de piață care până acum nu au fost în targetul nostru. Ca și în cazul altor produse din portofoliul nostru, ne asumăm rolul de a educa în speranța că în viitor vom crea o piață al cărei nume va fi “țiglă tip Novatik”.  Am decis să ne completăm portofoliul așa încât să putem pune la dispoziția clientului un sistem performant de învelitori produs 100% în România.” declară Dan Mircescu, Director General Final Distribution.

Novatik este o țiglă metalică în panouri mici produsă dintr-un oțel stabil și rezistent. Oțelul cu acoperirea Colofer® (finisaj mat rugos, 30 microni) - marcă înregistrată a Voest Alpine – are grosimea de 0,5 mm și acoperirea de ZnMg de 120 grame pe ambele fețe. Aliajul ZnMg este foarte stabil în condiții de ceață salină și asigură o protecție sporită la coroziune. Protecția nu este limitată doar la suprafața foii, ci acționează de asemenea și asupra marginilor de tăiere și a găurilor. Protecția oferită de acoperirea de ZnMg asigură un înalt grad de rezistență la coroziune și performanțe superioare față de oțelul galvanizat  în diferite climate de exploatare. În condițiile unui montaj corect țigla Novatik are o garanție de 30 de ani așa încât beneficiarul să se poată bucura de un acoperiș sigur, solid, cu o estetică deosebită, pentru o lungă perioadă de timp.

Sistemul de învelitori Novatik - produs în România, prezintă o serie de avantaje care îl recomandă atât pentru construcții noi cât și pentru renovări. Designul țiglei Novatik a fost creat astfel încât să asigure aspectul unei țigle ceramice, dar într-o formă originală.

Dimensiunile au fos alese special pentru a crea o serie de avantaje:

• manipulare și depozitare facilă;

• greutate mică (tradusă prin economii la construcția structurii de rezistență a casei);

• montaj facil (sistemul de fixare în plan orizontal și suprapunerile perfecte ale modulelor facilitează montajul și reduce timpul de instalare);

• diminuarea pierderilor tehnologice în special la acoperișurile cu o arhitectură complexă.

“Pe termen mediu, unul dintre principalele noastre obiective îl constituie continuarea efortului de a inova, și de a ne customiza permanent produsele și serviciile în conformitate cu nevoile clienților noștri. Vom continua să investim în brandul nostru Novatik prin eficientizarea liniilor de producție, prin extinderea gamei de culori și prin ridicarea standardelor în ceea ce privește producția de țiglă metalică.” declară Dan Mircescu, Director General Final Distribution.

Sistemul de învelitori Novatik este disponibil în rețeaua națională de peste 100 de parteneri, firme specializate de distribuție și montaj a produselor pentru acoperiș.

Pentru anul 2012, compania îşi propune o creştere a cifrei de afaceri de peste 16% faţă de anul trecut, mizând pe o creştere consistentă a vânzărilor brandului Novatik, dar şi pe un plus în volumele de ţiglă metalică cu acoperire de piatră naturală Gerard şi folii anticondens DELTA. Până la sfarșitul anului, compania estimează un volum de vânzări de peste100.000 de mp de țiglă Novatik.

Despre Final Distribution:

FINAL DISTRIBUTION este producătorul sistemelor de țiglă metalică și jgheaburi și burlane Novatik, fiind totodată și reprezentantul exclusiv în România al brandurilor GERARD – țiglă metalică cu acoperire de piatră naturală și DELTA - membrane de protecție pentru acoperiș și fundații.

Mai multe informaţii pe www.novatik.ro
Blog: www.DespreAcoperisuri.ro
Follow Final Distribution on Facebook.

Pentru mai multe informaţii:
Alina Mircescu, alina.mircescu@finaldistribution.ro

Cuvinte cheie:  Final Distribution  tigla  Novatik