Vestas a primit o comanda de 3 MW pentru Romania

19 ianuarie 2009, 01.29 - Afaceri

Bucureşti - 19 ianuarie 2009 - Vestas a primit o comanda pentru livrarea a 67 de turbine eoliene V90-3.0 MW in Romania, de la S.C. Ewind S.R.L si S.C. Wind Power Park S.R.L., Romania. Contractul include livrarea, instalarea si un acord de mentenanta pe termen lung.

Turbinele eoliene vor fi livrate catre doua proiecte in zona Constanta in 2009 si 2010.

„Suntem foarte multumiti de acest nou contract, care indica dezvoltarea pozitiva a pietei energiei eoliene in tarile est-europene. Suntem cu atat mai multumiti de acest contract cu cat este prima comanda mare pe care o primim din Romania si ne confirma asteptarile pozitive pentru aceasta piata. Ne bucuram de colaborarea cu S.C. Ewind si S.C. Wind Power Park la aceste proiecte si ne bucura increderea lor in tehnologia Vestas“, a declarat Hans Jørn Rieks, presedintele Vestas pentru Europa centrala.

Cele doua proiecte eoliene sunt dezvoltate de una din companiiile cheie pe piata energiei eoliene in Romania, firma Monsson Alma SRL din Constanta: “Vestas este partenerul perfect pentru noi si vom avea o colaborare de incredere cu noul nostru partener de afaceri”, a declarat directorul general al companiei care dezvolta proiectul.

Aceasta comanda nu afecteaza asteptarile Grupului Vestas pentru anul 2009, prezentate pe 6 noiembrie 2008.

Cu stima,
Vestas Wind Systems A/S
Ditlev Engel
Presedinte si CEO