Salans aniversează 15 ani în România

Bucureşti - 12 iunie 2012 - Firma internaţională de avocatură Salans împlineşte 15 ani de la intrarea pe piaţa din România, perioadă în care a oferit consultanţă în cadrul unor proiecte care au schimbat peisajul de business autohton. În cadrul evenimentului SALANS: MEET THE PARTNERS, jurnaliştii au făcut cunoştinţă cu Anda Todor, Managing Partner şi partenerii Christopher Berlew, Tiberiu Csaki şi Claudiu Munteanu-Jipescu. Primii trei parteneri au făcut parte din echipa de început, iar faptul că şi astăzi conduc împreună firma îi conferă acesteia stabilitate, continuitate şi maturitate.

„Într-o economie de piaţă tânără şi dinamică, cum este a noastră, 15 ani înseamnă mult, deoarece au fost 15 ani intenşi, în care a trebuit să ne adaptăm la cerinţele unei pieţe în permanentă schimbare”, a spus Anda Todor. „Le mulţumim în primul rând clienţilor noştri care ne-au investit cu încrederea lor de-a lungul acestor ani, echipei şi tuturor celor care ne-au stat alături în această perioadă”.

Salans a intrat pe piaţă în 1997, urmându-şi clienţii, care vedeau potenţialul pieţei româneşti. Printre primii clienţi ai firmei s-au numărat companii ca Gillette, Telesystem International Wireless (compania-mamă Connex), SABMiller, HeidelbergCement sau Bank Austria Creditanstalt.

De-a lungul celor 15 ani, firma a oferit consultanţă în proiecte de impact, cum ar fi: listarea A&D Pharma la London Stock Exchange, vânzarea pachetului majoritar de acţiuni Rompetrol către KazmunaiGas, vânzarea primului şi celui mai mare proiect eolian de către fondul de investiţii Continental Wind Partner către CEZ sau investiţia în cel mai mare centru de cercetare şi dezvoltare Renault din afara Franţei.

Avocaţii Salans acoperă astăzi întreg spectrul de servicii, de la fuziuni şi achiziţii, drept imobiliar, energie, infrastructură, real estate, drept financiar-bancar, litigii si arbitraje internaţionale, dreptul muncii, dreptul concurenţei, pieţe de capital, restructurare şi insolvenţă, drept fiscal.

La nivel internaţional, Salans a fost înfiinţată în 1978 de către avocaţi francezi şi americani, la Paris, iar astăzi firma este prezentă pe trei continente. Spiritul antreprenorial, colegialitatea şi lucrul în echipă sunt valori pe care fondatorii firmei au reuşit să le imprime în toate jurisdicţiile unde Salans este prezentă. Avocaţii biroului din Bucureşti sunt implicaţi frecvent în proiecte internaţionale alături de cei 750 de colegi din cele 20 de birouri ale firmei.

Contact:
Claudia Covaci