Peste 200 de companii se intalnesc la evenimentul comercial regional “GO INTERNATIONAL” in Bucuresti

07 iunie 2012, 12.35 - Afaceri   Evenimente

Bucuresti - 07 iunie 2012 - In zilele de 11 si 12 iunie, peste 200 de companii Grecia, Ungaria, Moldova, Polonia, Romania, Rusia si Turcia care opereaza in domenii ca produse alimentare si bauturi, materiale de constructii, materiale plastice, produse chimice, produse farmaceutice si cosmetice, se vor intalni in Bucuresti, in cadrul unuia dintre cele mai importante evenimente comerciale regionale, “GO INTERNATIONAL”.

“GO INTERNATIONAL” este un program inovativ de cooperare comerciala multilaterala initiat de grupul Eurobank EFG impreuna cu importante asociatii comerciale elene, cu scopul de a crea o retea puternica si cuprinzatoare de contacte pentru promovarea comertului in regiunea extinsa sud-est europeana.

Companiile participante au avut posibilitatea de a isi alege tipul si numele companiilor cu care doresc sa se intalneasca, astfel ca prin intalnirile bilaterale prestabilite vor fi puse bazele unor noi contacte de afaceri si acorduri comerciale importante. Conceptul evenimentului “GO INTERNATIONAL” s-a dovedit a fi unul de succes in Cipru si Serbia, unde au avut loc peste 2.800 de intalniri bilaterale.

In cadrul acestui eveniment comercial, la sfarsitul primei zile, pe 11 iunie, va avea loc un Forum de Afaceri cu tema “Grecia – Romania: La Confluenta Sinergiilor Comerciale Regionale”. Oficiali ai Guvernelor Romaniei si Greciei, Asociatii Financiare si de Afaceri din Romania, precum si reprezentanti ai tarilor participante la evenimentul “GO INTERNATIONAL” se vor intalni si vor discuta despre provocarile si prioritatile comertului regional si despre rolul important pe care il pot juca Romania si Grecia.

Forumul va fi onorat de prezenta domnului Lucian Isar (Ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Guvernul Romaniei), a domnului Constantine A. Papadopoulos (Secretar General pentru Relatii Economice Internationale si Cooperare in vederea Dezvoltarii, Ministerul Afacerilor Externe, Republica Elena), a domnului Florin Pogonaru (Presedinte, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania – AOAR), a doamnei Ana Maria Mihaescu (Seful Misiunii Corporatiei Financiare Internationale in Romania – IFC), a domnului Stavros Ioannou (Director General Operatiuni, Tehnologie si Organizare la nivel de Grup si Director General Interimar pentru Activitatile Internationale, Eurobank EFG), a domnului Mihai Bogza (Presedinte Consiliu de Administratie, Bancpost) si a domnului Alkiviadis Kalabokis (Presedinte, Asociatia Exportatorilor din Creta).

Evenimentul “GO INTERNATIONAL” din Bucuresti este cel de al 3-lea dintr-o serie de astfel de initiative, urmand celor sustinute in Cipru si Serbia. Romania a fost selectata ca tara gazda a acestui eveniment atat ca o recunoastere a importantei majore a pietei romanesti si a rolului pe care Romania il are ca nod regional comercial, cat si datorita puternicului sau potential de dezvoltare a relatiilor economice si comerciale dintre tarile din Regiune.

“Go International” este o initiativa pusa in practica de grupul financiar-bancar Eurobank EFG in cooperare cu cele mai importante trei asociatii de export din Grecia, si anume Asociatia Panelena a Exportatorilor, Asociatia Elena pentru Afaceri Internationale si Asociatia Exportatorilor din Creta. Programul este organizat sub auspiciile Ministerului Afacerilor Externe al Greciei si este sustinut de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, precum si de Camera de Comert si Industrie Eleno-Romana. Partenerii media ai evenimentului sunt The Money Channel, Capital si Naftemporiki.

Cuvinte cheie:  eveniment  comercial  Go International