Hervis intra in top trei retaileri europeni de echipamente sportive. Hervis Sports si grupul francez GO Sport Groupe anunta formarea unui consortiu

03 mai 2012, 11.34 - Afaceri   Sport

Austria - Wals - 03 mai 2012 - Hervis Sports, cel mai mare lant austriac de dealeri de echipamente sportive, si GO Sport Groupe au anuntat crearea unui consortiu, STMI (Sports Trade & Marketing International). Scopul noii entitati este acela de a realiza negocieri de cumparare pentru cei doi parteneri. Initiativa ii va plasa intre primii trei dealeri europeni de echipamente sportive. Prin semnarea contractului, Hervis Sports si GO Sport Groupe vor avea impreuna circa 300 milioane de clienti in Europa si vanzari de aproximativ 1,2 miliarde de euro. Crearea STMI va conferi comertului cu echipamente sportive o cu totul alta dinamica, atat in Austria cat si in Europa.

Consortiul se va concentra pe valorificarea noilor oportunitati oferite de rolul mult mai insemnat al companiilor membre pe o piata foarte competitiva. „Un comert local profitabil necesita actiune si o gandire globala. Prin realizarea consortiului ca parteneriat egal, subsidiara detinuta integral de SPAR este acum unul dintre liderii industriei europene de retail cu echipamente sportive. Metaforic vorbind, Hervis a accesat in Liga Campionilor retailerilor de pe segmentul sport,” a declarat SPAR CEO Hans K. Reisch, vorbind cu entuziasm despre initiativa si despre beneficiile pe care ea le va aduce.

Parteneriatul va functiona in opt tari europene, unde cele doua grupuri nu sunt competitori directi si formeaza impreuna o retea de aproape 500 de magazine. „Datorita faptului ca Hervis Sports are o prezenta puternica in tarile din Europa Centrala si de Est alaturi de Austria, era firesc sa realizam un parteneriat cu GO Sport Groupe si sa ne imbunatatim cota de piata. Toate acordurile au fost semnate”, a spus Alfred Eichblatt, managing director al HERVIS Sport- und Modegesellschaft m.b.H.. „Hervis Sports este deja recunoscut ca price leader”, a adaugat acesta. „Consortiul ne va ajuta sa le oferim clientilor nostri preturi si mai convenabile.” „Ne bucuram sa avem un partener asa de puternic ca Hervis”, a declarat François Neukirch, CEO al GO Sports Groupe. „Impreuna ne vom imbunatati activitatea in Europa si profilul international, si vom deveni mai atractivi pentru clientii nostri."

Clientii nostri vor beneficia nu numai de preturi mai atractive, dar si de o gama mai larga de branduri internationale, colectii si modele pentru toate liniile de produse. Pentru angajati, orientarea internationala inseamna noi oportunitati in cariera si noi abilitati.

Despre STMI

Nume: STMI (Sports Trade & Marketing International)

Location: Geneva

Vanzari: 1,2 miliarde de euro pe an

Statut: S.à.r.l. (Société à responsabilité limitée)

Despre Hervis

Hervis are sediul in Salzburg/Wals si, prin deschiderea celui de-al 80-lea magazin local, programata sa aiba loc in curand, este cel mai mare lant de dealeri de echipamente sportive din Austria. Hervis are aproape 2.300 de angajati, dintre care 200 sunt ucenici. Subsidiara detinuta in proportie de 100% de SPAR Österreichische Warenhandels-AG se extinde atat la nivel national cat si la nivel international. Compania a deschis cinci noi unitati in Austria in 2011. Cea mai recenta inaugurare a fost aceea a unui sediu in prestigiosul St. Anton am Arlberg.

Hervis este activ pe pietele externe din 1997. Reteaua internationala a Hervis este administrata de la Salzburg. Compania isi implementeaza in permanenta planurile de expansiune. Cu cele 93 de magazine in Slovenia, Ungaria, Cehia, Croatia si Romania, Hervis este unul dintre cei mai puternici jucatori din industria de retail cu articole sportive din Europa Centrala. Informatii suplimentare la www.hervis.at

Despre GO Sport Groupe

Grupul GO Sport a realizat vanzari totale de 680 milioane de euro in 2011 cu GO sport si Courir, pe segmentul de produse si echipamente sportive. Desi isi are sediul in Franta, piata sa de origine, grupul este, de asemenea, prezent pe plan international (in Polonia, Belgia, Arabia Saudita, Dubai, Guadelupa, Martinica, Iordania, Luxemburg, Romania, Qatar, Kuweit, Mauritius si Siria), totalizand 347 de magazine, incluzand 175 de magazine GO Sport (dintre care 32 francize) si 172 de magazine Courir (dintre care 13 francize) la finalul lui martie 2012. GO Sport Group este listat la NYSE Euronext in Paris, sectiunea C (cod ISIN: FR0000072456).

Nicole Berkmann
Sef al Group PR and Information
Purtator de cuvant al
SPAR Österreichische Warenhandels-AG