Alstom va furniza echipamente pentru patru ferme eoliene in Brazilia - Contract in valoare de aproximativ 130 milioane Euro

27 aprilie 2012, 05.44 - Afaceri   Energie

Bucureşti - 27 aprilie 2012 - Alstom a incheiat un contract cu Odebrecht Energia pentru furnizarea echipamentelor pentru patru ferme eoliene in sudul Braziliei. Contractul a fost semnat in contextul licitatiei pentru energie de rezerva, A-3. Fermele eoliene Corredor do Senandes II, III si IV, si Vento Aragano I, situate in statul Rio Grande do Sul, vor avea o capacitate totala de 108MW.

Alstom va furniza, instala si pune in functiune 40 de turbine eoliene ECO 122, adecvate conditiilor de vant slab din regiune. Lansata in 2011 de catre Alstom, aceasta turbina de 2.7 MW are cel mai mare diametru al rotorului din acest segment de clasa. In plus fata de furnizarea turbinelor eoliene, Alstom va fi responsabil cu furnizarea si instalarea sistemelor si statiilor electrice in cadrul complexului.

Turbinele eoliene vor fi produse in noua fabrica Alstom inaugurata in statul Bahia - Brazilia in noiembrie 2011 in vederea producerii celor mai moderne modele de turbine. Fermele eoliene vor intra in exploatare comerciala spre finalul anului 2013.

Turbinele eoliene Alstom se bazeaza pe conceptul unic Alstom PURE TORQUE de suport al rotorului, un proiect mecanic unic care protejeaza trenul motor si celelalte componente de sarcinile de deformare.

Cu o prezenta de peste 55 de ani in Brazilia, Alstom a instalat aproape 40% din capacitatea energetica a tarii. Din 2010,

Alstom a fost selectata de catre Brazilia pentru instalarea a 400 MW de energie eoliana in trei proiecte eoliene.

Alfonso Faubel, Senior Vice-President, Alstom Power Wind afirma: “Selectandu-ne ca parteneri pentru primul sau contract eolian, Odebrecht ne-a demonstrat increderea pe care o are in calitatea si siguranta produselor Alstom. De asemenea, acest contract confirma expansiunea Alstom pe piata eoliana din Brazilia.”

Despre Alstom

Alstom este lider mondial in infrastructura pentru productia si transportul curentului electric, cat si pentru transportul feroviar. Grupul este un punct de referinta pentru tehnologiile inovatoare si ecologice. Alstom construieste cele mai rapide trenuri din lume si metrourile automate cu cea mai mare capacitate. Alstom furnizeaza centrale integrate la cheie, echipamente si diverse servicii asociate pentru diversele surse de energie, incluzand termo (nuclear, gaz, carbune...) si regenerabile (hidro, eolian, solar...). Alstom propune o gama larga de solutii pentru transportul curentului electric, in special in domeniul retelelor "inteligente" (smart grids). Grupul are aproximativ 92000 de angajati in aproximativ o suta de tari si a realizat o cifra de afaceri de peste 20,9 miliarde Euro in 2010/11.

Contact presa
Christine Rahard