IB Cargo, 35% creștere în 2011

10 aprilie 2012, 05.03 - Afaceri   Social

Bucureşti - 10 aprilie 2012 - Compania de freight forwarding IB Cargo a realizat în anul 2011 o cifră de afaceri de 6 milioane euro, în creștere cu 35% față de anul precedent și cu 9% peste cifra progozată de managementul companiei pentru 2011.

Rezultatele financiare raportate de IB Cargo pentru anul 2011 reflectă preocuparea constantă a companiei pentru gestionarea optimă a propriilor resurse și implicarea echipei în identificarea soluțiilor potrivite pentru clienți. Astfel, relocarea departamentului de transport intern de la Timișoara la București, precum și deschiderea unui nou birou în incinta Aeroportului Henri Coandă (Otopeni) au avut o contribuție semnificativă în ceea ce privește optimizarea fluxurilor.

Serviciile cu cea mai importantă evoluție în 2011 au fost cel de transport aerian și rutier, bazându-se în special pe creșterea exporturilor. Serviciul de transport maritim în regim de grupaj a înregistrat, de asemenea, o creștere semnificativă datorită extinderii ariei de acoperire de la Asia, la America de Nord și America de Sud.

Pentru anul 2012, IB Cargo și-a propus o creștere a cifrei de afaceri cu 20%, la 7.2 milioane euro.

Înfiinţată în februarie 2008, compania IB Cargo oferă clienţilor săi servicii de transport maritim în regim de full container sau grupaj, transport rutier şi aerian, din orice punct de pe glob şi către orice destinaţie. IB Cargo a avut, în primul său an de existență pe piața românească, un turnover de 2.25 milioane euro, în timp ce în 2009 şi 2010 compania a înregistrat o cifră de afaceri de 3.30 milioane euro, respectiv 4.45 milioane euro.

În prezent, IB Cargo deţine 3 birouri de ţară – Bucureşti, Constanţa şi Otopeni, în cadrul cărora activează 30 de angajaţi.

IB Cargo este încă din 2008 membru al Global Logistics Network, reţea care reuneşte 368 forwarderi din 126 ţări şi 716 locaţii de pe glob. Compania este, de asemenea, membru autorizat IATA şi FIATA și certificată ISO 9001:2008.

IB Cargo
Bucharest West Industrial Park