Business Mentoring Program anunţă sesiunea intensivă de mentorat “Excelenţa Operaţională” pentru antreprenori şi manageri

26 martie 2012, 01.32 - Afaceri   Evenimente

Bucureşti - 26 martie 2012 - Bill Aulet, Senior Lecturer la Trust Center for MIT Entrepreneurship susţine cel de-al treilea seminar din cadrul Business Mentoring Program

Workshop-ul de excelenţă operaţională din cadrul Business Mentoring Program, dezvoltat în România de către Fundaţia Post-Privatizare are loc astăzi la Bucureşti, Hotel Intercontinental. În cadrul acestuia, antreprenorii sau managerii cu experienţă vor beneficia de suport şi consiliere din partea lui Bill Aulet, Senior Lecturer la Trust Center for MIT Entrepreneurship, în ceea ce priveşte crearea de avantaje competitive pentru compania pe care o reprezintă. Seminarul se bazează pe studii de caz cu exemple reale de business, discuţii interactive, cursuri şi prezentări ale participanţilor.

Cea de-a treia sesiune intensivă de mentorat se adresează antreprenorilor şi managerilor care doresc să-şi extindă afacerea pe plan global prin intermediul atingerii unui nivel ridicat de excelenţă operaţională. Printre temele abordate se numară analiza celor mai bune măsuri şi soluţii din domenii diverse precum planificare, loialitatea consumatorilor, stabilirea preţurilor, resurse umane, promovarea inovaţiei, sistemele de control şi modalitatea în care acestea pot fi implementate pentru a fi eficiente. În urma acestui seminar, participanţii vor putea încorpora în afacerile pe care le coordonează cele mai potrivite soluţii de alegere a acţionarilor, astfel încât să îi ajute să obţină un avantaj competitiv pe piaţa în care activează.

De asemenea, persoanele înscrise în program vor învăţa să creeze sau să îşi adapteze planul de business, astfel încât să poată fi utilizat în mod pozitiv de către compania pe care o reprezintă. Participanţii vor afla care sunt diferitele obiective ale sale, care sunt cele mai importante elemente constitutive ale acestuia, cum să-şi dea seama ce tip de plan este cel mai potrivit pentru afacerea pe care o dezvoltă, dar şi cât timp şi efort trebuie alocat din partea unui manager sau antreprenor pentru redactarea sa.

Un alt aspect deosebit de interesant abordat în cadrul seminarului de excelenţă operaţională din cadrul Business Mentoring Program este finanţarea. Astfel, participanţilor li se explică elemente pro şi contra strângerii de fonduri, cum se execută în mod corect un proces de acest tip şi modalitatea prin care fiecare manager poate lua decizii asupra corelării nevoilor de business cu o sursă corectă de finanţare. Cel de-al treilea workshop al BMP conţine şi elemente legate de promovarea unui mediu de lucru inovativ în cadrul fiecărei companii. Astfel, antreprenorii vor afla mai multe informaţii despre ce este inovaţia şi care este rolul acesteia în cadrul business-ului, care sunt cele mai bune practici pentru obţinerea dezvoltării afacerii şi modalităţile prin care se poate crea o atmosferă propice pentru inovare în cadrul companiei pe care o conduc.

Următoarea sesiune intensivă de mentorat din cadrul BMP se va desfăşura pe 23 şi 24 aprilie la Hotel Intercontinental din Bucureşti, iar tema acesteia este modalitatea de construire, conducere şi consolidare a unei echipe de management de top, care să activeze la nivel global. Astfel, workshop-ul de leadership vine în completarea sesiunilor de vânzări la nivel global, marketing şi excelenţă operaţională pentru a crea o companie de o performanţă superioară, sustenabilă şi cu rezultate importante. Pentru a atinge aceste rezultate, antreprenorii şi managerii implicaţi în program vor beneficia de îndrumare din partea Laurei Morse, Managing Director la Entrepreneurship Ventures Boston pentru a defini nevoile business-ului, a alege cele mai bune metode de recrutare şi motivare a angajaților. Dincolo de prezentările importante legate de procesul de luare a deciziilor şi elementele de leadership, cursanţilor de la Business Mentoring Program li se vor prezenta şi modalităţi eficiente de creare a unui mediu de lucru inovativ, cât şi folosirea lucrului in echipe pentru activităţi care duc la dezvoltarea companiei.

În cadrul sesiunii din aprilie, participanţii vor afla care este relevanța leadership-ului, vor primi detalii despre diferenţa dintre acesta şi management şi vor putea discuta pe baza unor teme precum design organizaţional şi team building. De asemenea, prin exemple practice şi studii de caz, participanţii vor lucra la organigrama propriului business şi vor putea învăţa modalităţi corecte de delegare a responsabilităţii şi rolul fiecărui individ în cadrul companiei pe care o conduc. În plus, fiecare dintre managerii şi antreprenorii înscrişi în program vor primi consiliere şi suport pentru crearea unor echipe de lucru eficiente şi performante

Business Mentoring Program este un program de pregătire antreprenorială, dezvoltat de Fundaţia Post-Privatizare, ce se adresează managerilor de top şi antreprenorilor din Europa de Sud-Est, care vor să îşi dezvolte afacerea pe plan internaţional sau global. Programul se desfăşoară pe parcursul a 5 luni, perioadă în care cei trei mentori Kenneth Morse, Laura Morse şiBill Aulet de la Massachusetts Institute of Technology oferă suport şi consiliere pe teme de business precum: vânzări, marketing, finanţare, leadership şi excelenţa operaţională. Acesta este un program unic în România, atât prin intermediul celor trei mentori cu renume internaţional, dar şi datorită metodei de predare care se bazează pe studii de caz intensive şi exemple practice.

Mai multe detalii şi informaţii legate de seminarii, instructori şi programa, vă rugăm accesaţi: www.businessmentoring.ro

Despre Fundaţia Post-Privatizare

Fundaţia Post-Privatizare (FPP) este cea mai importantă fundaţie pentru antreprenoriat din România. Creată în 1996 de Comisia Europeană, FPP este o instituţie privată care promovează educaţia antreprenorială şi susţine iniţiativele destinate dezvoltării sustenabile a mediului de afaceri românesc - cu accent pe întreprinderile mici şi mijlocii şi start-up-uri - prin intermediul programelor sale de dezvoltare antreprenorială, îmbunătăţire a mediului de afaceri şi promovare a responsabilităţii sociale a întreprinderilor.

Informaţii suplimentare se pot obţine de la:

Fundaţia Post-Privatizare
Tel: 031.1000.719
Fax: 031.1000.720
Delia Mărgărit - McCann PR
Tel: 0727.735.038
Email: delia_margarit@mccannpr.ro

Cuvinte cheie:  Business Mentoring Program  Workshop  celenţa Operaţională  antreprenori  manageri