GSE CONSTRUIEŞTE ÎN ROMÂNIA O UNITATE DE PRODUCŢIE PENTRU MGI COUTIER

22 martie 2012, 02.54 - Afaceri   Construcţii

Bucureşti - 22 martie 2012 - După finalizarea celui mai mare centru de distribuţie din Europa de Est pentru grupul Renault-Dacia, filiala română a grupului GSE, are un nou obiectiv: realizarea unei noi unităţi de producţie pentru MGI Coutier, societate franceză specializată în fabricarea de componente si subansambluri pentru sectorul automobilistic.

Proiectul, o uzină de aproximativ 10.000 m2, situată în localitatea Ghiroda (Timişoara), in Romania, aproape de graniţa cu Ungaria, este rezultatul unei strânse colaborări dintre tehnicienii GSE România, ajutaţi de către departamentul tehnic central GSE Avignon pentru partea de inginerie, şi de echipa tehnică operaţională din cadrul MGI Coutier.

GSE a supravegheat îndeaproape designul preliminar, pregătirea, depunerea cererii de obţinere a Autorizaţiei de Construire cât şi tot ceea ce implică relaţiile cu autorităţile locale pentru construirea noii clădiri.

Lucrările de construcţie, incluzând instalaţiile industriale, durează 8 luni, recepţia clădirii urmând a se face în luna octombrie a anului 2012. Data estimată de recepţie a clădirii a fost încă o dată pentru GSE punctul de plecare al întregii filiere de producţie care a marcat toate etapele proiectului: proiectare, Autorizaţie de Construire şi realizare.

Obligativitatea de a avea uzina operaţională la finalul lunii octombrie 2012 este impusă de comenzile deja obţinute de MGI Coutier de la clienţii săi. GSE joacă un rol esenţial în activitatea performantă a clientului său, într-un „Lanţ de Distribuţie” în care competitivitatea şi Angajamentul sunt impetuos necesare.

Această nouă unitate de producţie din Estul Europei, cea mai inovativă şi tehnologizată a companiei franceze, va reuni know-how-ul dobândit de către MGI Coutier pe parcursul ultimilor ani în sectorul automobilistic. Unitatea va include o zonă de producţie cu un pod rulant destinat manipulării utilajelor de mare tonaj şi o zonă la mezanin dotată cu laboratoare pe o suprafaţă de aproximativ 2000 m2. Această zonă a fost concepută pentru asamblarea finală a componentelor care cer un grad ridicat de precizie şi de puritate.

Proiectul mai cuprinde o zonă de recepţie, birouri şi un depozit pentru stocarea mărfurilor.

MGI COUTIER şi GSE susţin principiul dezvoltării durabile, astfel încât unitatea a fost prevăzută cu un sistem de recuperare a apei pluviale care va fi astfel utilizată dupa filtrare şi tratare pentru producţie şi pentru sistemul de protecţie anti-incendiu.

Este vorba, încă o dată, despre un proiect ambiţios în care GSE a investit toate resursele si competenţele dobândite în decursul anilor, datorită cărora a reuşit să câştige încrederea unui nou şi important client internaţional.

Notă la comunicat

GSE Proiecte Turnkey SRL

Filială a grupului francez GSE, GSE Proiecte Turnkey este prezentă în Romania din 2004. Aici au fost construiţi mai mult de 100 000 m2 de birouri, parcuri logistice, unitaţi de producţie.

Scopul principal al activităţii GSE este proiectarea şi construcţia la cheie de clădiri in domeniul industrial, logistic, comercial, birouri, cercetare-dezvoltare, medical.

Pe lângă funcţia de Contractor General pe care o are, GSE oferă o garanţie contractuală în ceea ce priveşte preţul, termenul de livrare şi calitatea lucrării efectuate.

Pentru a răspunde cât mai bine nevoilor clienţilor, GSE şi-a diversificat gama de servicii anterioare şi ulterioare proiectării si construcţiei oferind cu partenerii săi:

· cercetarea de teren

· pachetul de finanţare sau relaţionarea cu investitorii;

· asistenţă în gestionarea demersurilor administrative (plan de parcelare, PUZ/PUD, certificat de urbanism, autorizaţie de construcţie)

· proiectare si construcţie la cheie

· servicii de intreţinere

Grupul GSE este prezent în 20 de ţări şi a construit mai mult de 14 milioane de m2 de la crearea sa.

Pentru informaţii suplimentare :
GSE Proiecte Turnkey Srl
Str. Avrig, nr. 12