Contract de racordare a 600 MW de energie eoliană în România – Rectificare cu privire la declaraţiile apărute recent în presă

21 februarie 2012, 05.53 - Afaceri   Energie

Bucureşti - 21 februarie 2012 - Au apărut în ultimele zile materiale în presa română referitoare la eventuale măsuri în instanţă luate de Eolica Dobrogea Srl cu privire la contractul de racordare a 600 MW de energie eoliană la Tariverde. În calitate de deţinător al 95% din pachetul de acţiuni al Eolica Dobrogea Srl dorim să furnizăm mediei informaţii corecte şi complete cu privire la această chestiune.

Administratorul Eolica Dobrogea Srl, dl Corneliu Dica, a decis singur să înainteze acţiuni în instanţă în numele Eolica Dobrogea Srl împotriva unor instituţii, entităţi şi persoane din România, printre care operatorul energetic Transelectrica SA şi Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Aceste măsuri au fost luate de administrator fără ca acesta să aibă o bază legală, cu încălcarea tuturor codurilor etice şi de business şi fără a avea acordul firmei noastre ca acţionar majoritar, deţinător al 95% din Eolica Dobrogea Srl.

Între timp am făcut toate demersurile legale necesare pentru a îl înlocui pe actualul administrator al Eolica Dobrogea Srl cu un manager nou şi responsabil. Aceste proceduri vor dura, conform legii române, o anumită perioadă de timp. Din momentul în care va fi instalat în funcţie noul manager una dintre primele măsuri luate va fi retragerea imediată a tuturor acţiunilor, litigiilor şi dosarelor din instanţă depuse de fostul administrator, dl Corneliu Dica. Aceasta va conduce sperăm la reluarea unei relaţii profesionale stabile între ANRE, Transelectrica SA şi Eolica Dobrogea Srl. Acesta este angajamentul pe care ni-l luăm acum.

Firma noastră a primit de la Transelectrica SA începând cu data de 17 februarie 2012 o prelungire a perioadei de îndeplinire a celor câtorva condiţii rămase pentru contractul de racordare C63, contract ce ne va permite racordarea la Tariverde, Dobrogea a 600 MW de energie eoliană la sistemul naţional. Acest angajament al Transelectrica SA ne arată că, în ciuda demersurilor legale nefondate făcute de actualul administrator al Eolica Dobrogea Srl, operatorul român de energie este în continuare extrem de interesat de realizarea misiunii noastre de racordare a 600 MW de energie eoliană la reţeaua Transelectrica. Exprimăm cu această ocazie mulţumirile noastre operatorului energetic.

Vom face tot posibilul să reparăm consecinţele acţiunilor neprofesionsite şi contra-productive ale actualului management al Eolica Dobrogea Srl în cel mai scurt timp posibil.

Cuvinte cheie:  Eolica Dobrogea  contract  energie eoliană  rectificare