CARANDA BATERII – 20 de ani de activitate

08 februarie 2012, 12.42 - Afaceri   Evenimente

Bucureşti - 08 februarie 2012 - In septembrie 2011 CARANDA Baterii a sarbatorit 20 de ani de activate. La aniversarea care a avut loc in apropierea castelului Bran au participat 180 de invitati printre care se aflau colaboratori, angajati, clienti si furnizori din tara si de peste hotare.

In cei 20 de ani de activitate Caranda Baterii si-a diversificat portofoliul de produse si servicii. In prezent compania acopera toate segmentele de piata care necesita baterii si acumulatoare cu plumb-acid si se pregateste pentru a raspunde noilor cerinte de acumulatori cu Li-Ion.

In 2010 cifra de afaceri a fost de 9.5 milioane de Euro iar in anul 2011, CARANDA Baterii a realizat o cifra totala de afaceri de aproximativ 10.1 milioane de Euro inregistrand astfel o crestere de 6,3% fata de 2010.

In 2012, Caranda Baterii isi propune sa creasca cifra de afaceri cu 5% si sa continue diversificarea portofoliului sau de produse oferind baterii AGM pentru vehiculele echipate cu sisteme start-stop.

Binecunoscuta pentru calitatea si fiabilitatea produselor sale, Caranda Baterii a investit peste 700.000 euro din fonduri proprii in 2005 pentru a achizitiona echipamente automatizate de mare precizie pentru testarea bateriilor si acumulatorilor si in 2007 pentru achizitionarea unei linii automate de formare a acumulatorilor calciu-calciu. Gratie acestor echipamente performante si a colectivului experimentat, Caranda Baterii detine singurul centru acreditat de RAR pentru testarea acumulatorilor auto si moto comercializati in Romania.
Caranda Baterii se preocupa de protectia mediului prin recuperarea bateriilor uzate si implicit prin reintroducerea plumbului in circuitul industrial si neutralizarea acidului sulfuric recuperat din bateriile scoase din uz.

Caranda Baterii ofera mai multe game de acumulatori si baterii pentru inmagazinarea energiilor regenerabile si ofera expertiza si consultanta tehnica pentru parametrizarea sistemelor de stocare a energiei regenerabile produse cu ajutorul panourilor solare si morilor de vant.

Acumulatorii auto sunt comercializati in Romania sub brandul Caranda. Produsele sunt distribuite pe tot teritoriul tarii gratie unei retele de magazine si centre de service proprii precum si unei retele de distribuitori regionali.

S.C CARANDA Baterii SRL este o societate privata cu capital integral romanesc fondata in anul 1991 care produce si comercializeaza acumulatoare auto si moto, baterii de tractiune si acumulatoare stationare pentru UPS-uri, iluminat de urgenta, vehicule electrice usoare, sisteme de alarma, echipamente de telecomunicatii, sisteme de control si sisteme de producere si stocare a energiilor regenerabile.

Pentru mai multe informatii :
Lucian Jeglinschi – Director General Adjunct
Tel: 021 / 231 4444