Teraplast isi muta sediul administrativ din Bistrita in „Parcul Industrial Teraplast”, situat in extravilanul municipiului Bistrita

08 decembrie 2011, 10.09 - Afaceri   Social

Bucureşti - 08 decembrie 2011 - Compania Teraplast, furnizor de solutii si sisteme in domeniul instalatiilor, constructiilor si amenajarilor, anunta mutarea sediului social din Bistrita in Parcul Industrial, dezvoltat de Grupul Teraplast in extravilanul municipiului.

Personalul administrativ a fost mutat in cladirea Centrului de Cercetare si Dezvoltare, construit in 2010 in Parcul Industrial Teraplast, dupa ce anul acesta imobilul a fost amenajat pentru a fi conform cu necesitatile de spatiu, in urma unei investitii de aproximativ 350.000 lei.

Stefan Bucataru, director general Teraplast: „Initial aveam in proiect construirea unui nou sediu administrativ, insa am optat pentru varianta de amenajare si extindere a facilitatilor de birouri existente, deoarece in conditiile actuale de piata nu era oportun sa imobilizam resurse financiare intr-o alta cladire administrativa. Am preferat sa directionam fondurile aferente investitiilor inspre proiecte de optimizare operationala si de crestere a competitivitatii”.

Terenul si cladirile ramase libere, dupa mutarea facilitatilor administrative si de productie din Bistrita, au o suprafata totala de aproximativ 50.000 mp, iar compania intentioneaza sa vanda activele astfel eliberate, pentru a-si asigura necesarul de finantare pentru activitatea operationala si pentru investitii.

Parcul Industrial Teraplast, situat in extravilanul Municipiului Bistrita, are o suprafata totala de aproximativ 200.000 mp, din care 143.500 apartin companiei Teraplast, 29.000 mp sunt in proprietatea subsidiarei Plastsistem, iar restul de 27.500 mp apartin companiei Politub, membra a Grupului Teraplast.

Detalii Teraplast:

Compania Teraplast este cea mai mare entitate a Grupului Teraplast, iar portofoliul de produse al firmei acopera toata gama instalatiilor (mai putin cele de incalzire si ventilatie). Gama de produse Teraplast este structurata pe opt sisteme si anume: sistemul de alimentare cu apa, sistemul de canalizari exterioare, sistemul de canalizari interioare, sistemul de decoratiuni si amenajari interioare si exterioare, sistemul de profile PVC pentru tamplarie, granule din PVC, sistemul de cahle din teracota si sistemul electric.

Incepand din 2 iulie 2008 compania Teraplast este listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul TRP, iar din aprilie 2009 compania a fost inclusa in componenta indicelui BET-XT. Principalii actionari ai companiei, la data de referinta 30 iunie 2011, sunt Dorel Goia (34,27%), SIF Banat-Crisana (10,83%), Emanoil Viciu (10,15%) si Alti actionari (44,75%).

Detalii de contact:
Anca Rif
Manager de comunicare si relatia cu investitorii
Tel: +40-752-101.639
Email: anca.rif@teraplast.ro